Artikel top billede

Facebook skaber ny social oplevelse på Android

Facebook har udviklet en ny Android-brugerflade, Home, som er tæt integreret med det sociale netværk.

"Vi bygger ikke en telefon. Vi bygger ikke et operativsystem. Men vi bygger noget, der er integreret meget dybere end en app". Sådan lød Mark Zuckerbergs indledning til Facebooks pressemøde i San Francisco torsdag aften dansk tid. Dermed kunne han straks også aflive de mange rygter om, at Facebook vil lancere sin egen smartphone eller et nyt operativsystem baseret på Android.

Facebook har i stedet udviklet en brugerflade, som ligger oven på det eksisterende Android og forvandler det til en mere social oplevelse. Dette kaldes for "Home". Mange brugere vil opleve det som et helt nyt operativsystem. Allerede på telefonens startskærm kan man se opdateringer fra sine Facebook-venner i den såkaldte "cover feed", der minder om den kendte nyhedsoversigt på det sociale netværk.

Mark Zuckerberg fremhævede, at den nye mobiloplevelse er fokuseret på mennesker og ikke apps. Der er små runde billeder af dine venner - kaldet "chat heads" - der dukker op på skærmen, når der kommer nye beskeder. Det fungerer både med Facebook-meddelelser og almindelige sms'er.

Det er så muligt at læse beskeden og skrive et svar uden at forlade det aktuelle applikations-vindue.

Der er stadig adgang til alle de sædvanlige applikationer, men de er gemt væk i en særlig oversigt, hvor man selv kan organisere dem.

Facebook har allerede mobile apps til Android og iOS, men det nye Home forvandler hele enheden til en "Facebook-telefon". Den første version til Android-smartphones kan downloades gratis fra den 12. juli i Google Play-butikken. Senere kommer også en udgave til tablet-pc'er med Android.

Der var intet nyt om, hvorvidt Facebook vil udvikle en version af Home til iOS, men Mark Zuckerberg understregede flere gange, at det er den åbne arkitektur i Android, der har gjort det muligt at udvikle Home. Det vil næppe være muligt at give den samme oplevelse med dyb integration i iOS uden et meget tæt samarbejde med Apple.

Den første sociale mobil

Facebook kom ikke med sin egen telefon, men selskabet har startet et partnerprogram, hvor mobiltelefon-producenter kan præinstallere Home på deres telefoner. De første deltagere i programmet er HTC og AT&T, der er gået sammen om at udvikle en ny smartphone med Facebook Home, HTC First.

Den bliver lanceret i USA den 12. april - altså den samme dag, som Home bliver tilgængelig for alle - og kommer til at koste 99 dollar hos AT&T. Mark Zuckerberg fortalte, at telefonen også snart kommer til Europa gennem partnerskaber med lokale teleoperatører. Desuden kommer der flere smartphones med Home præinstalleret fra andre producenter.

Selvom alle kan hente Home gratis fra den 12. april, er der indtil videre kun fem smartphone-modeller, der er godkendt til at køre den nye brugerflade. Det er HTC One, One X(+), Samsung Galaxy S III, S4 og Galaxy Note II.

Facebook kunne også fortælle, at der fremover kommer opdateringer til Home hver måned.

Det er allerede mere end halvdelen af alle besøg hos Facebook, der sker med mobile enheder, og denne andel forventes at blive endnu større i den kommende tid. Zuckerberg fremhævede, at den største del af verdens befolkning stadig ikke er på nettet - og deres første weboplevelse kommer på en mobil enhed og ikke på en traditionel computer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere