Artikel top billede

(Foto: CIO US)

Gigantisk datalæk: Her er de værste skatte-svindlere

En kæmpe international finansskandale er under opsejling, efter tusindvis af prominente navne fra forskellige politiske, royale og business-cirkler er afsløret i at have penge gemt væk i skattely.

Da whistleblower-organisationen Wikileaks i 2010 afslørede tusindevis af ambassade-korrespondancer fra hele verden, var der ramaskrig over offentliggørelsen af det stærkt politiske indhold i de mange mails.

Nu er et endnu større informationslæk på to millioner mails dukket op til overfladen. Og også denne gang er der lagt i kakkelovnen til en verdensomspændende skandale.

Sagen drejer sig om to millioner mails, der indeholder millionvis af konto-oplysninger på tusindvis af navngivne personer med penge i skattely.

Bag lækket står Konsortiet for Undersøgende Journalistik i Washington sammen med en række medier fra hele verden.

Blandt de mange navngivne personer, der tilsammen har omkring 185.000 milliarder kroner gemt væk i internationale skattely, er der flere prominente navne på den internationale politiske scene, som åbenbart har haft penge gemt væk i banker på steder som Cayman Island og især på De Britiske Jomfruøer.

Det skriver The Guardian, som også har medvirket til datalæk-projektet.

Politikere på glatis

Chefen for det franske skattevæsen gennem 20 år og nær ven til præsident Francois Hollande, Jean-Jacques Augier, er grebet i at have løjet utallige gange om en schweizisk bankkonto.

Også Mongoliets tidligere finansminister er muligvis færdig i politik ovenpå lækket, der kæder ham sammen med selskaber, der har konti på De Britiske Jomfruøer.

Politiken.dk skriver, at også Georgiens ministerpræsident har offshore-interesser på De Britiske Jomfruøer, mens Aserbajdsjans præsident, Ilham Alijev, åbenbart har haft forbindelse til en forretningsmand, der har fået en del frugtbare kontrakter med regeringen, hvorefter der er dukket selskaber op med navnene på præsidentens døtre på De Britiske Jomfruøer. 

Den danske netavis nævner, at også prominente politikere, royale og forretningsfolk fra Spanien, Storbritannien, USA og Canada og efterkommere af Filippinernes præsidentpar Ferdinand og Imelda Marcos er nævnt i dokumenterne om skattely, som ellers normalt er omgærdet af den største tavshed.

Ifølge The Guardian forventes det, at den britiske premierminister James Cameron på junis G8-topmøde vil forsøge at håndtere situationen med, at rigmænd undgår beskatning på de britiske øer, mens hjemlandets egne borgere må slippe pund i milliardvis til the taxman.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere