Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Skjult aftale: TDC betaler Dansk Erhverv for at skaffe kunder

I al stilhed har TDC gennem de sidste mange år sendt Dansk Erhverv en check som tak for hjælpen med at skaffe nye tele- og bredbåndskunder.

Gennem de sidste otte år har erhvervsorganisationen Dansk Erhverv modtaget penge fra TDC som tak for hjælpen med at anvise kunder til Danmarks største teleselskab TDC.

Det skriver Berlingske.

De to parter underskrev for otte år siden en kontrakt om anvisningsprovision. Den indebærer, at Dansk Erhverv også får en del af kagen, når organisationen sender nogle af sine 17.000 medlemsvirksomheder lige lukt i armene på TDC.

TDC er blot en af flere virksomheder, som Dansk Erhverv har underskrevet partneraftaler med, og det rejser kritik fra flere steder, blandt andet fordi aftalerne hverken fremgår af salgsmaterialet eller kundens kontrakter.

Det store spørgsmål er desuden, om aftalerne er i strid med markedsføringsloven, som erhvervsorganisationer, der driver kommerciel virksomhed, også er omfattet af.

Forbrugerombudsmanden har over for Berlingske ikke ønsket at tage stilling til den konkrete sag, men udtaler følgende til avisen:

"Hvis en erhvervsdrivende får penge for at anbefale et bestemt produkt, så er det vigtigt, at modtageren af budskabet bliver oplyst om provisionen og de økonomiske incitamenter, der dermed kan ligge bag anbefalingen. Den viden er vigtig at have for, at vedkommende kan overveje, om det er en god idé at undersøge markedet yderligere og indhente andre tilbud," udtaler Eva Sjøgren, jurist ved Forbrugerombudsmanden.

Hverken TDC eller Dansk Erhverv har ønsket at oplyse størrelsen på de overførte beløb.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere