Artikel top billede

Microsoft viser sin næste Xbox i maj

Den næste konsol fra Microsoft bruger en ny processor-arkitektur og kan ikke køre de gamle spil.

Så er der nyt om Microsofts næste konsol-generation. Sony viste sin kommende PlayStation 4 i februar, og det var ventet at Microsoft hurtigt ville følge efter med en ny Xbox. Nu skriver flere medier, at Microsoft vil præsentere konsollen på et pressemøde i maj. Ifølge The Verge sker det sandsynligvis den 21. maj.

Men det kan også tænkes, at Microsoft kun vil afsløre de tekniske data for konsollen i maj, mens maskinens design først bliver vist på E3-messen i juni.

Den næste Xbox (med kodenavnet Durango) bruger en ny processor-arkitektur fra AMD, der kombinerer en "Jaguar" processor og en grafikchip på samme enhed. Det melder Bloomberg. Det betyder også, at konsollen ikke kan køre de gamle Xbox 360-spil, der er skrevet til PowerPC-arkitekturen fra IBM.

Dermed har både Microsoft og Sony valgt at skifte til en pc-baseret x86-teknologi i deres konsoller. Det er en stor sejr for AMD, der også skal levere chips til PS4. De store tabere er IBM, Intel og Nvidia, som ikke er med i den næste konsol-generation.

For spiludviklere med pc-erfaringer betyder det, at det bliver lettere og billigere at udvikle til konsoller og portere eksisterende pc-spil til konsol-platforme.

Microsoft har ikke selv afsløret noget om funktionerne i den næste konsol-generation, men det ser ud til, at den kræver en konstant online-forbindelse.

En Microsoft-medarbejder kom til at udløse en proteststorm på nettet i de seneste dage med sin udmelding om, at vi lever i en "always on" verden, og softwarefirmaet måtte efterfølgende undskylde.

Men udmeldingen tolkes som et tegn på, at konsollen kun fungerer, når den er på nettet.

Det ventes, at både den næste Xbox og PS4 bliver lanceret i god tid inden den vigtige julehandel sidst på året.

Bloggeren Paul Thurrott fortæller, at den næste Xbox kommer til at koste 500 dollar i den normale version og 300 dollar med en abonnements-model, hvor man skal betale hver måned for Microsofts Xbox Live-tjeneste.

Den nye PS4 fra Sony skal koste 430 dollar for en basismodel og 530 dollar for en premium-udgave.

Den store trussel mod konsollerne er ikke kun de nye billige spilmaskiner som Ouya, men også tendensen hen mod spil på mobile enheder og sociale netværk. Nintendo kom med sin nye Wii U konsol i november sidste år, men salget har været skuffende.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere