Artikel top billede

Stor it-fyringsrunde gennemført i dansk region

Dansk stor-region har fyret 34 medarbejdere i it-afdelingen efter flere forsøg på at undgå afskedigelser er slået fejl.

Danmarks ubetinget største region, Region Hovedstaden, har i de seneste måneder været nødsaget til at skære kraftigt ned i sin it-afdeling, der går under betegnelsen IMT (It, Medico og Telefoni).

Region Hovedstadens IMT-direktør Mikael Skov Mikkelsen fortæller til Computerworld, at der i alt er blevet sendt afskedigelsesbreve ud til 34 medarbejdere, selvom det første antal fyringer, der blev varslet, lød på 41 medarbejdere.

"Det har hele tiden ligget i IMT's opdrag, at vi skulle reducere med 75 årsværk, og i sidste ende har det beklageligvis betydet, at der har skullet ske afskedigelser," siger Mikael Skov Mikkelsen og fortsætter:

"At det ikke blev til 41 afskedigelser skyldtes, at der i processen er indgået frivillige aftrædelsesaftaler med enkelte medarbejdere, der eksempelvis stod lige foran deres pension eller havde andre årsager til at ville indgå en frivillig aftrædelsesaftale." siger Mikael Skov Mikkelsen. 

Har forsøgt andre veje

IMT-direktøren forklarer, at regionen har forsøgt at imødegå den planlagte rammereduktion ved for eksempel både at kigge på ikke at genbesætte ubesatte stillinger samt at gennemføre effektiviseringstiltag generelt i organisationen. 

Men disse tiltag har åbenbart ikke været nok til at kunne undgå en regulær fyringsrunde i den tidligere 650 mand store it-afdeling, som nu er reduceret til godt 600 medarbejdere.

Flere af de fyrede medarbejdere sidder i dag fortsat i deres stillinger, indtil afskedigelsen træder i kraft. Det skyldes, at de berørte medarbejdere har forskellige opsigelsesperioder.

Intet mønster

Mikael Skov Mikkelsen fortæller, at der ikke er noget særligt mønster i skaren af de fyrede medarbejdere.

"Vi har måttet vælge de medarbejdere, som vi bedst kunne undvære under de givne omstændigheder. Der er altså ikke tale om folk med dårlige kompetencer, men derimod om medarbejdere, som vi har måtte sige farvel til som følge af en generel rammereduktion," forklarer han. 

Samtidig med afskedigelserne har IMT siden stiftelsen 1. januar 2012 været igennem en manøvre med at skære cheflaget ned fra niveauet i regionen før IMT's etablering, hvilket også har kostet fyringer undervejs.

Mikael Skov Mikkelsen understreger samtidig, at den nylige fyringsrunde med et farvel til 34 ansatte intet har at gøre med regionens til dato største it-investering, når den sammen med Region Sjælland om få måneder forventes at lægge omkring en milliard kroner for en sundhedsplatform i de to regioner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere