Artikel top billede

Det bliver ikke sidste gang, at It-Effect opsluger en mindre C5-kollega, lyder det fra direktør Kim Friis.

Jysk forhandler køber sig til nye kunder

Vil du udvikle eller afvikle din C5-forretning? Det spørgsmål må flere og flere små C5-forhandlere stille sig selv.

Silkeborg-forhandleren It-Effect overtager kunderne fra enkeltmandsvirksomheden Klode Software i forbindelse med, at indehaveren Kim Klode trækker sig tilbage fra aktiv tjeneste.

"Man kan godt kalde det for et generationsskifte. Vi overtager 77 større og mindre kunder, som primært bruger økonomisystemerne C5 og XAL," fortæller direktør i It-Effect Kim Friis.

Hvis det står til ham, bliver det ikke sidste gang, at It-Effect indlemmer en mindre C5-forhandler i sin forretning. Lige nu er man ifølge direktøren enten i direkte forhandlinger eller i gang med "løse drøftelser" om at blive en del af It-Effect. Den konsolidering skyldes blandt andet strammere krav om certificering fra Microsoft.

"Jeg tror, mange mindre forhandlere gør sig overvejelser om fremtiden. Kravene fra Microsoft bliver stille og roligt strammet, og de mindre forhandlere må gøre op med sig selv, om de vil udvikle eller afvikle deres forretning. Kompleksiteten stiger, og hvis man vil ind på NAV-markedet, er det svært at løfte opgaven, hvis man er alene, så nogle mindre forhandlere vil gerne ind og være en del af en virksomhed igen," siger Kim Friis.

Ud over Microsofts C5 har It-Effect det seneste år også kastet sig over det mere avancerede produkt Dynamics NAV. Kim Friis forventer at kunne overtale en del af de nye kunder til med tiden at gå over på NAV-platformen.

"Vi tog handsken op sidste år, da Tine Plambech fra Microsoft anbefalede C5-forhandlerne at kaste sig over NAV. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at for nogle af de halvstore kunder, vi nu får ind, vil det være oplagt at gå den vej," siger Kim Friis.

Klode Softwares historie går tilbage til begyndelse af 1980erne, da Kim Klode startede op med at sælge HP-hardware. Da forretningen gik bedst, beskæftigede firmaet seks ansatte. Efter 10 år gik Kim Klode over til at sælge XAL- og C5-løsninger. Han trækker sig nu tilbage af helbredsmæssige årsager, men hjælper It-Effect i processen med at overtage hans tidligere kunder.

"Det går ikke, at jeg kun kan arbejde et par timer om dagen. Men det er en fornuftig løsning både for mig og mine kunder. Vi er i gang med kundebesøg lige nu, og det bliver vældig godt modtaget derude. Det er jeg glad for. Jeg er også interesseret i, at It-Effect kommer fornuftigt videre med mine kunder," siger Kim Klode.

Læs mere:

Midtjysk C5-forhandler udvider i Odense
Nyt løsningshus vil brande sig lokalt
IT-Effect køber Customize-kunder

Microsoft vil lokke C5-forhandlere over på NAV

It-profil: Nogle medarbejdere vil jeg helst glemme




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere