Artikel top billede

Slut med mobilhuller: Nu kan du skifte netværk på farten

Ny løsning gør det muligt at hoppe over på det mobile telenetværk, der har den bedste dækning lige dér, hvor du befinder dig.

Mens priserne på det danske marked er presset i bund, er det i stigende grad teleselskabernes evne til at tilbyde den bedste dækning, der trækker kunder til.

Den tendens har det danske teleselskab ipvision luret, og virksomheden har derfor udviklet et simkort, der gør det muligt at skifte mellem TDC's, Telias og Telenors netværk.

Kort fortalt er der tre simkort indbygget i Ipvisions nye simkort, og med simkortet i telefonen kan brugeren selv gå ind i menuen og skifte over til det telenetværk, der har den bedste dækning på stedet.

Det kan gøres i både Danmark og i Sverige, og dermed giver løsningen også muligheder for at spare roamingudgifter på den anden side af Øresund, og på sigt i andre lande.

"Vi har puslet med ideen længe, og nu er den tekniske løsning klar. Vores erfaring er, at dækningen er det største issue, når man undersøger et nyt teleselskab. Vi tænkte, at det kunne være fantastisk, hvis man selv kunne vælge, hvilket netværk man går på," siger Peter Reich, direktør i Ipvision.

Han tilføjer, at løsningen både gælder tale og datadækning, og Ipvision sørger for én samlet regning til kunden via en flatrate-aftale.

Planen er at udvide løsningen til flere lande inden længe.

Hvordan kan det lade sig gøre?

Nogen vil måske undre sig over, at operatørerne er gået med til dette, da det ikke umiddelbart synes som en løsning, de får så meget ud af.

For hvorfor skulle kunderne "nøjes" med et netværk, hvis man med et multi-simkort får adgang til alle netværk?

"Vi har primært haft en MVNO-aftale (mobil virtuel netværksoperatør-aftale red.) med TDC i IPVision-regi. Men 1. december købte vi Comendo Telecom, og de havde en lignende aftale med Telenor. Det betød, at vi som de første i Danmark havde to MVNO-aftaler, og vi har dermed begge operatører inde," fortæller han.

ipvision-direktøren tilføjer, at muligheden for at hoppe på Telias netværk kommer med via Telias netværksdeling med Telenor.

ipvision har derfor som sådan ikke kontakt med Telia i Danmark, men har til gengæld en aftale med det svenske teleselskab i Sverige, hvilket har gjort det muligt at hoppe mellem de tre teleselskabers netværk i begge lande.

"Men der skal da nok være nogle operatører, der spørger, hvad vi har gang i, hvis vi fjerner grundlaget for roaming-forretningen," lyder det fra Peter Reich

Hvor stor udbredelse selskabet går og håber på, er der ikke sat konkrete mål for.

"Lige nu får vi ikke under 30-40 henvendelser om dagen fra erhvervsvirksomheder, der vil høre om det her," bedyrer direktøren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere