Artikel top billede

ComOFF: Hør dansker drive tele-scammer til vanvid

Fupmager blev fuppet. Hør kølig dansker køre sin plageånd rundt i manegen.

Tele-scammere har af og til held med at lokke penge eller kodeord ud af blåøjede danskere. Men nogle gange udvælger scammerne de helt forkerte ofre.

Den danske YouTube-bruger "Fordfairlanedk" blev gennem længere tid ringet op af indiske eller pakistanske telefonfuppere. Til sidst fik han nok og optog en video, hvor han giver en scammer kam til sit hår.

Efter videoen har man næsten mere ondt af fupmageren end det danske offer, der i den grad formår at irritere og drive sin plageånd til vanvid.

Den indiske udtale af www bliver til "double uu, double uu, double uu", og sådan misforstår danskeren gentagne gange bevidst fupmageren.

Først da danskeren beder om fupmagerens egne kreditkortoplysninger, så "jeg kan købe ting for dine penge", går det op for scammeren, at det er ham, der er blevet snydt, og at han har spildt en god portion af sin arbejdsdag.

Samtalen varede over 40 minutter, men er klippet ned til et kortere, men underholdende, sammendrag. Lyt i videoen nederst.

Hør også min kollega Runes tidligere snak med en lignende scammer, der har svært ved at finde ud af, at hans offer sidder på en Mac - og ikke en pc.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere