Artikel top billede

Bitcoins ramt af dramatisk kursdyk

Den digitale valuta Bitcoins er ramt af voldsomme kursudsving. Interessen er steget voldsomt på få dage.

Tidligere i denne uge steg værdien af en Bitcoin til 266 dollar, inden den styrtdykkede til 105 dollar og begyndte at stige langsomt igen. De seneste dage har været en dramatisk rutschebanetur for de digitale penge, der er eksploderet i værdi siden årets start.

Den største Bitcoin-formidler Mt. Gox fortæller, at antallet af handler med Bitcoins blev tredoblet i løbet af blot 24 timer. I de første dage af april blev der åbnet 75.000 nye Bitcoin-konti hos Mt. Gox. Det skal sammenlignes med, at der kun blev åbnet 60.000 nye konti i hele marts.

Den voldsomme interesse har overbelastet systemerne hos Mt. Gox, og resultatet har været meget lange svartider. Det udløste et paniksalg, som fik kursen til at styrtdykke.

Efter en midlertidig lukning åbnede Mt. Gox igen for handel med Bitcoins torsdag, men selskabet skriver på Google+, at man er udsat for et heftigt Distribued Denial of Service (DDoS) angreb.

Det har fået kursen for Bitcoins til at falde igen, og i skrivende stund ligger den under 100 dollar.

Der er ingen nationalbank eller stat, der garanterer for værdien af Bitcoins. Det er en decentraliseret anonym valuta, hvor ingen kan udelukkes fra økonomien, og betalinger kan gennemføres anonymt uden mulighed for overvågning.

Det er Cypern-krisen og den stigende mistillid til det internationale finanssystem, der har fået mange til at søge tilflugt i den anonyme digitale valuta.

"Bitcoin kan være den sidste sikre havn i den globale økonomi," skriver Businessweek i en artikel, der lovpriser de digitale mønter som fremtidens betalingsmiddel.

Men den manglende tillid til sikkerheden i systemet er det afgørende problem for Bitcoins.

Der har tidligere været flere eksempler på tyverier og hacker-angreb mod Bitcoin-systemet. Men den seneste tids kurseksplosion har gjort det endnu mere interessant at angribe den digitale valuta.

Senest har Kaspersky Labs fundet en ny malware, der bruger den inficerede computer til at generere nye Bitcoins. Dette kaldes også for Bitcoin-mining. Der skulle allerede være flere tusinde inficerede computere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere