Artikel top billede

EG i kraftig vækst: Sluger endnu en forhandler

Den danske forhandler skubber på konsolideringen og vokser kraftigt. Norsk opkøb bliver ikke det sidste, lover direktør.

23 norske ERP-konsulenter får ny arbejdsgiver, efter at den danske forhandler EG har opkøbt Oslo-firmaet Navipartner Bedrift as. Med opkøbet placerer EG sig som den største forhandler af Dynamics NAV-løsninger på det norske marked.

Navipartner Bedrift er specialiseret i løsninger til handel, produktion, service og logistik - områder, hvor også EG satser stærkt. Den norske forhandler voksede i fjor med godt 30 procent og har en omsætning på 28 millioner norske kroner.

Samtidig har EG-koncernen offentliggjort sit regnskab for 2012, som viser en vækst i omsætningen på knap 13 procent til i alt 1,5 milliarder kroner og et resultat før afskrivninger på 141 millioner kroner. Det er en forbedring på syv procent.

EG har de seneste tre år købt voldsomt op i både Danmark Norge og Sverige med opkøbet af Thy Data i 2011, som det mest markante træk. EG har derudover løbende opkøbt mindre lækkerbidskener på de tre markeder. Så sent som i februar købte EG den svenske forhandler Unitail AB, og med den seneste overtagelse af Navipartner Bedrift runder EG sit 13. opkøb på tre år.

Ifølge administrerende direktør Leif Vestergaard er det fortsat kombinationen af volumen og specialisering i brancheløsninger, der er nøglen til EG's ekspansion. Derfor vil det formentlig ikke vare længe, før han igen trækker checkhæftet op af lommen.

"Vi vil også fremadrettet købe op i det omfang, det understøtter vores forretningsmodel og giver mening i de markeder, vi henvender os til. Det vil fortrinsvis være i Norge og Sverige, men det betyder ikke, at vi ikke også vil købe op i Danmark," siger Leif Vestergaard, som derfor også lover fremgang i både omsætning og indtjening i 2013.

Lysten til flere opkøb stimuleres ifølge EG-direktøren også af Microsofts ønske om at få færre og større forhandlere på Dynamics-markedet.

"Microsoft er på udkig efter at få konsolideret deres kanal. Der er mange mindre og dygtige Dynamics-huse på vores markeder, men i takt med at produkterne bliver mere komplekse, kan det være svært at følge med, hvis man ikke har råd til de nødvendige investeringer," siger Leif Vestergaard.

Læs mere:
EG tordner af sted - og er sulten på flere opkøb
Dansk forhandler i stort svensk opkøb
Brancheløsninger er EG's guldmine
Direktør går fra EG til grisefarm




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Engineer

Optum Computational Engineering ApS

SW developer

Formpipe Software A/S

Market Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere