Artikel top billede

Steve Jobs' enke bryder sin tavshed

For første gang efter sin mands død har Steve Jobs' enke givet et stort tv-interview.

Det sker kun sjældent, at Laurene Powell-Jobs viser sig i offentligheden, og hun har ikke stillet op til tv-interviews siden sin mand Steve Jobs' død i 2011. Men nu har hun gjort en undtagelse. Laurene Powell-Jobs har givet et stort tv-interview til NBC, hvor hovedtemaet er hendes nye projekt - en dokumentarfilm om indvandrere i USA.

Men Steve Jobs' enke taler også om sin mands eftermæle og det billede, som Apple-chefen skabte af sig selv.

"Steve har efterladt to forskellige eftermæler. Et privat og et, som alle kender. Den offentlige arv er hans produkter, som han skabte og elskede. De har ændret vores liv og den måde, som vi kommunikerer med hinanden på," siger Powell-Jobs til NBC.  

Steve Jobs havde en drøm om at bygge perfekte produkter, fortæller hun.

"Det er lykkes for ham. Og det er skønt at leve med denne arv," siger hun.

I interviewet bliver hun også spurgt til, hvordan det føles, når hun holder i et trafikkryds, og en masse mennesker med iPod-musik i ørerne krydser gaden.

"Det er cool," siger hun smilende og tilføjer mere alvorligt: "At gøre noget, som glæder dit hjerte, som er vigtigt for dig og ændrer verden - det er et skønt livsindhold," siger hun.

Ligesom sin mand har Powell-Jobs også en mission. Hun slår på tromme for den såkaldte Dream Act, et lovforslag, som skal gøre det lettere for nogle indvandrere at blive i USA.

Der er mange unge mennesker i landet, som har en universitets-uddannelse, men mangler en officiel opholdstilladelse og dermed heller ikke har lov til at arbejde.

Powell-Jobs beskriver deres skæbner i sin dokumentar "The Dream is Now", der er produceret sammen med filmskaberen Davis Guggenheim. Han står også bag miljøfilmen "An Inconvenient Truth" fra 2006, hvor den tidligere vicepræsident Al Gore advarer om den globale opvarmning.

Al Gore har arbejdet tæt sammen med Steve Jobs som bestyrelsesmedlem hos Apple.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfaren Scrum Master

Capgemini Danmark A/S

AWS Architect & AWS Developer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

It-driftstekniker til nyt drift-team
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere