Artikel top billede

Apple mister tablet-førertrøjen: Tørre tæv til iPad

Apples iOS mister tronen efter at have domineret tablet-markedet ganske suverænt i de seneste tre år.

De vilde vækstrater på markedet for tablet-computere fortsætter, men Apples iOS står til at blive vippet af pinden som den største platform. 

ABI Research vurderer, der i år vil blive sendt 150 millioner tablets afsted fra producenterne, hvilket er en stigning på 38 procent i forhold til sidste år.

I 2012 var omkring 60 procent af de tablets, der blev sendt ud i butikkerne, Apples iPad-modeller, mens 37 procent kørte Android og blot tre procent var med styresystemerne Windows og Blackberry.

"Tidevandet bevæger sig helt sikkert mod Android-baserede tablets, selvom Apple ikke vil slappe af, når selskabet kan mærke den voksende konkurrence," lyder det fra ABI Research.

"Den succes, Samsung har oplevet over det seneste år med smartphones, Android OS og Galaxy Note II, forventes også at rykke over på tablets i 2013."

Sådan vil Windows klare sig

Også IDC har netop udgivet opdaterede tal for den forventede udvikling på tablet-markedet.

Analysefirmaet venter, at de Android-baserede tablets i 2013 vil nå en markedsandel på 48,8 procent mod 46 procent til Apple.

I 2017 ventes det, at Android-producenterne vil have en markedsandel på 46 procent mod 43,5 procent til Apple. Den tredje store platform, Windows, vil til den tid ifølge IDC have en markedsandel på lige over 10 procent.

Lige siden den første iPad blev lanceret i starten af 2010 har Apple domineret tablet-markedet. 

Specielt i det seneste år er det dog blevet stadig tydeligere, at Apples iOS er på vej til at miste den altdominerende position.

Selvom iOS som platform altså formentlig mister tablet-tronen i år, vil Apple som producent stadig være den største, da Android-kagen som bekendt skal deles mellem en række producenter.  

Læs også:

Apples mægtige tablet-imperium kan ramle sammen

Apples vilde aktie-succes klinger af: Måske har selskabet toppet?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere