Artikel top billede

Ny luksus-ultrabook med Retina-opløsning angriber Apple

Med denne nye serie af luksus-bærbare går Toshiba direkte til angreb på Apple.

Toshiba har lanceret en ny produktserie i luksus-klassen med navnet Kira. Det første produkt under det nye navn er en high-end-ultrabook, der har en 13,3-tommers skærm med 2.560 x 1.400 pixel. Det minder om Apples Retina-skærm, men Toshiba har sit eget navn for teknologien: PixelPure.

Skærmen i den nye ultrabook har en pixel-tæthed på 220 ppi (pixel per tomme), og det er lidt mindre end MacBook Pro Retina (226 ppi) og Chromebook Pixel (240 ppi).

Men det er ikke kun skærmopløsningen, der minder om Apples top-modeller. Den nye Kirabook har et stærkt Apple-inspireret design med et magnesium-aluminium-kabinet og sorte taster.

Ifølge Toshiba er denne særlige legering i en bikube-struktur op til ti gange hårdere end almindelig aluminium.

Med en tykkelse på 19 millimeter og en vægt på 1,17 kilo er den nye Kirabook en smule tyndere og lettere end MacBook Pro.

Kirabook skal både sælges med og uden touch-skærm. I touch-modellerne er der anvendt Cornings Concore Glass, der skal beskytte skærmen mod ridser.

Toshiba har indbygget Harman Kardon-højtalere, 8 GB hukommelse, 256 GB SSD og en tredje-generations Intel-Core-processor.

Ligesom i Apples MacBook Pro Retina er batteriet fast integreret og kan ikke uden videre skiftes ud. Toshiba fortæller, at det holder i omkring seks timer mellem opladninger.

Windows 8 Pro er installeret på computeren, og der er to års såkaldt platin-support.

I USA skal den nye luksus-ultrabook koste 1.599 dollar i en version med Core i5 og uden touch-skærm, mens den dyreste model med Core i7 og touch koster 1.999 dollar.

Til sammenligning koster MacBook Pro Retina 1.699 dollar med 13-tommers skærm og 2,6 GHz processor på det amerikanske marked (13.200 kr. i Danmark).

Kirabook kan købes fra begyndelsen af maj i USA, men Toshiba har ikke afsløret, hvornår den kommer til Europa.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere