Artikel top billede

Derfor er der cool cash at hente i disse teknologier

En af tidens hotteste it-trends kan godt forekomme noget oversolgt, men faktisk er der konkrete gevinster at hente på en række områder, siger virksomhedsledere.

Sociale medier er nemme at like, men er det også noget, der kan give et konkret økonomisk udbytte, hvis man vælger at investeringer i det som virksomhed?

En global undersøgelse fra rådgivningsfirmaet McKinsey viser, at det rent faktisk er tilfældet.

3.542 virksomhedsledere har deltaget i undersøgelsen. Hele 83 procent svarer, at deres virksomheder i dag anvender mest én social teknologi. I 2011 var det 72 procent, der svarede ja til det spørgsmål.

Det mest interessante er dog, at ni ud af 10 af dem, der allerede er med på de sociale medier, svarer, at de opnår målbare resultater med disse værktøjer.

McKinsey skriver, at meget tyder på, at man opnår visse umiddelbare fordele, når man giver sig i kast med de sociale løsninger, men at det derefter bliver sværere at opnå nye gevinster, når investeringerne øges. 

"Ledere er optimistiske, men realistiske i forhold til det næste skridt med social technologi: De venter øget medarbejderproduktivitet, men er også opmærksomme på de betydelige, organisatoriske barrierer, der forhindrer deres virksomheder i at udnytte det fulde potentiale med sociale værktøjer."

Her er gevinsterne

De konkrete gevinster, som virksomhedslederne oplever med de sociale tiltag, er ifølge McKinsey: 

- Hurtigere adgang til intern viden (71 procent)
- Lavere omkostninger til rejser (55 procent)
- Lavere omkostninger til kommunikation med partnere og leverandører (63 procent)
- Mere effektiv markedsføring (65 procent)

Derudover peger respondenterne på gevinster som højere medarbejdertilfredshed, lavere omkostninger til kundesupport og mere tilfredse kunder.

Her er den største gevinst

Den måske størst mulige gevinst ved de sociale teknologier er dog, at produktiviten kan øges ganske markant. 

"Lederne bemærker også potentialet for markante produktivitetsforbedringer, der endnu ikke er realiseret."

"I gennemsnit siger de, at deres virksomheder kunne mindske den tid, der bruges på at læse og besvare beskeder, med 30 procent, hvis de anvendte tilgængelige teknologier i stedet for en-til-en kommunikationsteknologier som email," skriver McKinsey. 

Netop muligheden for at øge produktiviteten ved at gå fra udelukkende at benytte email til i højere grad at anvende sociale medier har Computerworld for nylig gaft fokus på.

Selvom potentialet bestemt er til stede, skal man dog være klar over, at de sociale teknologier også medfører nye udfordringer, har Dr. Carsten Sørensen, forsker og underviser i it og innovation ved London School of Economics and Political Science, forklaret.

"Teknologierne giver dig evnen til lynhurtigt og på en meget fundamental måde at lave algoritmer for alt muligt, så du kan komme i kontakt med folk, der kan hjælpe dig med det problem, du har lige nu og her. De kan virkelig skabe synergi."

"Problemet er, at de også kan gøre, at du sidder hele dagen lang og kigger på billeder af en kat."

Og det er ikke den eneste udfordring med brugen af sociale medier.

I McKinsey-undersøgelsen tilkendegiver 55 procent af virksomhedslederne, at de mener, at risikoen for, at fortrolige informationer slipper ud, stiger med med de sociale teknologier.

30 procent frygter desuden, at medarbejdere poster indhold på eksterne sociale medier, der påvirker virksomheden negativt.

Læs også:

Emailens afløser: Sådan kommer du til at kommunikere

It-forsker: Sådan kan it ødelægge dit firma

Sådan undgår du fiaskoer med SharePoint-projketer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere