Artikel top billede

Så stor en del af dit it-budget bør gå til innovation

Hvor stor en del it-budgettet skal gå til selve driften, og hvor stor en del skal investeres i at innovere og skabe nye forretningsmuligheder?

Alle taler om, at den moderne CIO skal have fokus på it-innovation og værdiskabelse

Men hvor stor en del af det i forvejen stramme it-budget bør egentlig gå til selve driften, og hvor stor en del skal gå til decideret forretningsudvikling?

Det spørgsmål har Computerworld stillet amerikanske Michael Redding, øverst ansvarlig for Accentures Technology Labs og rådgiver inden for it-innovation, i forbindelse med, at han netop har været i Danmark.

"Vores erfaringer viser, at virksomheder, der konsekvent performer godt, dedikerer en vis del af deres investeringer hvert år til innovation; til nye ting og til at føje til og forandre," siger han. 

Sådan ser fordelingen ud

En undersøgelse blandt danske CIO'er har vist, at budgetfordelingen mellem drift og forretningsudvikling kan hedde alt fra 70/30, 60/40 og 50/50 til 35/65.

Og det er ikke så underligt, at der er så stor varriation. 

"Der er ikke en regel om, hvor mange procent, det skal være. En virksomhed, der konkurrerer inden for højteknologi, vil have én slags udfordring, mens andre kan have radikalt anderledes omkostninger og marginer," forklarer Michael Redding. 

Den overordnede tendens er dog, at CIO'erne bruger en stadig større andel af budgettet på de mere fremadrettede aktiviteter, der skal hjælpe med udvikling og innovation. 

"Den præcise fordeling varierer, så det handler mere om tankegangen; at man er nødt til at investere i fremtiden," forklarer Michael Redding fra Accenture.

Desværre er ønsket om at være den værdiskabende og fremsynede CIO ikke altid foreneligt med de barske økonomiske realiteter i virksomheden. Men selv i den situation er der muligheder for CIO'erne, mener Michael Redding.

Når virkeligheden rammer mandag morgen

Hvem drømmer ikke om at blive den top-moderne CIO, der kan øge virksomhedens omsætning og skabe innovation på et helt nyt niveau med it? 

For de fleste helt almindelige it-chefer er dagligdagens udfordring dog, at it-budgetterne er under pres.

Selvom man i weekenden kan udtænke nok så interessante planer for, hvordan it kan hjælpe med at forbedre virksomhedens konkurrenceevne, så byder mandag morgen måske først og fremmest på møder, hvor det er nye besparelser, der er dagsordenen. 

"Det er en udfordring, som stort set alle CIO'er står med. Der er altid en lang liste med fantastiske projekter, som CIO'en ville elske at realisere, men finansieringen er begrænset eller bliver måske endda skåret væk," lyder det fra Michael Redding. 

Han mener dog, at der fortsat er gode muligheder for at arbejde med it-innovation som CIO:

"Spørgsmålet er, hvordan du kan finde måder at være innovativ på? En del af det handler om, at man skal bruge mere tid på at se grundigt på forretningen og samarbejde med forretningen." 

"Nogle gange ser vi, at mens it-budgetterne er låst fast, så har en forretningsleder midler til at hjælpe med at skabe vækst."

"Så du skal arbejde hen imod en model, hvor det, der er en prioritering for forretningen, er noget, it kan være en leverandør af," siger amerikanske Michael Redding til Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere