Artikel top billede

Politi anholder hemmelig chef for verdenskendt hackergruppe

Tophacker på blot 24 år anholdt.

Australsk politi har anholdt en 24-årig hacker, der betegner sig selv som leder af den berygtede hackergruppe LulzSec.

Gruppen har vakt international opsigt med sin mange dygtig orkestrerede hacker-angreb, der blandt andet har ramt Sony, CIA, Visa, MasterCard, PayPal, det amerikanske senat, Apple-producenten Foxconn og en række andre.

Også et af de store it-sikkerhedsselskaber, Panda Security, er blevet ramt af hacktivisterne, efter en af selskabets medarbejdere skrev et kritisk blog-indlæg om netop LulzSec. Det kan du læse mere om her.

Anholdelsen af den 24-årige leder af hacker-gruppen sker blot to uger efter, at tre medlemmer af gruppen i en britisk retssag har erklæret sig skyldige i en række angreb mod blandt andet den britiske sundhedsstyrelse og en række britiske medier.

Du kan læse mere om deres tilknytning til Anonymous her: Derfor vil Anonymous fortsætte trods anholdelser.

Massevis af kendte angreb

LulzSec-gruppen dukkede op på den internationale hacker-scene i 2011.

Gruppen hackede blandt andet Visa, MasterCard og PayPal kort tid efter, at selskaberne havde afvist at håndtere støttebidrag til WikiLeaks.

Efter 50 dages intens aktivitet meddelte LulzSec pludselig forrige sommer, at gruppen forlod hackerverdenen, fordi 'tiden var inde.'

I marts 2012 anholdte FBI adskillige medlemmer af både LulzSec og Anonymous - heriblandt den tidligere leder, Hector Xavier Monsegur, der havde hacker-navnet Sabu.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere