Artikel top billede

Ny ide fjerner irriterende støj mellem mobile netværk

Med ny ide kan forskere reducere irriterende interferens mellem trådløse teknologier.

Forskere på universitetet i amerikanske Michigan har opfundet en helt ny metode, der kan fjerne den irriterende støj og interferens mellem Wi-Fi og andre netværk, som ofte plager brugerne.

Wi-Fi deler frekvens-bånd med de ligeledes trådløse teknologier Bluetooth og ZigBee.

Det betyder, at signaler fra de tre teknologier ofte skal kappes om den samme plads.

Ifølge forskerne er det svært at undgå støj på linien, fordi de tre teknologier ikke er i stand til at signalere deres tilstedeværelse.

Da teknologierne dermed er usynlige for hinanden, kan de i sagens natur ikke give plads til hinanden i spekteret, hvilket kan føre til langsommere netværk eller klumper i signalet, der kan afbrydes.

Hertil kommer, at også de forskellige generationer af Wi-Fi kan have svært ved at koordinere signaler.

Med den nye såkaldte GapSense-løsning - udviklet af professor Kang Shin og Xinyu Zhang - sender teknologierne imidlertid signaler til hinanden.

Det sker med et helt ny kommunikations-metode, hvor der sendes serier af adskilte energi-pulseringer afsted.

Hullerne imellem serierne kan anvendes til at adskille de forskellige besked-typer fra hinanden - for eksempel beskeden om at vente med at transmittere, til der er plads.

De to forskere - der har søgt patent på teknologien - har testet systemet flere gange - blandt andet i et simuleret kontor-miljø med en kollisionsrate på 45 procent mellem ZigBee og Wi-Fi.

Med den nye teknologi blev kollisionsraten sænket til blot otte procent, hedder det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere