Artikel top billede

Sms-beskeden er ved at dø: Så meget koster det teleselskaberne

Sms-beskeden er netop blevet af overhalet af de gratis besked-apps.

For knap halvandet år siden skrev vi her i spalterne, at sms-beskedens storhedstid formodentligt er ved at rinde ud.

Og mere og mere tyder nu på, at det ser ud til at holde stik.

Ifølge britiske BBC viser en ny undersøgelse, at der i dag bliver afsendt flere beskeder fra besked-apps som What's App, Snapchat og iMessage end via traditionelle sms-beskeder.

Det er analysefirmaet Informa, der står bag undersøgelsen, som viser, at der i øjeblikket bliver afsendt 19 milliarder beskeder hver dag fra besked-apps, mens der til sammenligning bliver sendt 17,6 milliarder sms-beskeder.

Teleselskaber taber kassen

Informa vurderer ifølge BBC, at visse teleselskaber i øjeblikket er ramt af en nedgang i sms-indtjeningen som følge af udviklingen. Det understøttes af en anden undersøgelse foretaget af analysevirksomheden Ovum, som ifølge BBC viser at verdens teleselskaber i 2012 mistede en omsætning på cirka 130 milliarder kroner (23 milliarder dollar) som følge af de nye chat-apps.

Ifølge BBC forventes det, at besked-apps vil vinde endnu større udbredelse i de kommende år, hvor det vurderes, at der i 2014 vil blive afsendt 50 milliarder beskeder hver dag fra besked-apps, men der til sammenligning forventes dagligt at blive afsendt 21 milliarder sms-beskeder.

Der vil dog sandsynligvis gå længe før sms-beskeden helt uddør. Det skyldes at den stadigvæk står utroligt stærkt i udviklingslandende, hvor smartphones og data-abonnementer endnu ikke er særligt udbredte.

En ny udvikling er i gang

I de kommende år vil vi formodentlig se en tendens, hvor de traditionelle tele-tjenester bliver flytter væk fra teleselskaberne og over i særlige apps.

Senest har vi eksempelvis set Facebook lancere en såkaldt Ring-gratis-tjeneste.

I stedet bliver det teleselskabernes opgave at sikre stabile og hurtige data-forbindelser, der gør det muligt at bruge tjenester.

"Det er en udvikling, som vi gennem længere tid har forventet at se, og i fremtiden forventer vi, at data overtager forbruget fra de klassiske tjenester. Derfor hilser vi også teletjenester som Facebooks velkommen, hvis det ellers er noget, kunderne ønsker at benytte sig af," sagde Christoph Nørgaard, privatkunde-direktør hos teleselskabet Telia, til ComON tidligere på året.

Læs også:
Teleselskaber: Vi frygter ikke ny ring-gratis-tjeneste fra Facebook

Farvel til sms-beskeden: Her er de gratis afløsere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere