Artikel top billede

Fejlen fundet: Derfor kan du ikke få udbetalt din løn

En fejl hos et stort it-selskab er skyld i, at minimum 125.000 danskere må vente med at få deres løn og overførselsindkomster udbetalt i morgen.

Mens flere tusinde danskere her til morgen har spejdet langt og længe efter deres løn eller udbetaling af overførselsindkomst, er der fundet to årsager til de manglende udbetalinger.

Første forklaring er, at Nordea har været ramt af en fejl i et bogføringsprogram, som har forsinket lønudbetalingen til omkring 20.000 til 30.000 kunder. Det kan du læse mere om her.

Anden grund er, at der her til morgen er opstået en kommunikationsbrist fra it-gigantens NemKonto-system til Nordea.

Den anden fejl har ramt alle de kommuner, som er kunder hos Nordea, hvilket blandt flere kommuner inkluderer landets største, København og Aarhus.

Det betyder i skrivende stund, at minimum 125.000 danskere på overførselsindkomst først kan forvente at få deres penge udbetalt i morgen.

"Vi har haft et problem med en kommunikationslinje fra NemKonto til Nordea, og der har været en fejl med et krypteringsnøglecertifikat," fortæller KMD's pressechef, Christoffer Hellmann, til Computerworld.

Kan have ramt alle banker

Christoffer Hellmann forklarer, at KMD er i gang med at undersøge, hvordan fejlen kunne opstå.

"Vi kigger naturligvis også efter, hvilke ydelser der er ramt, og det kan faktisk også være lønudbetalinger, der er ramt af fejlen," siger han.

KMD's pressechef fremhæver, at fejlen mellem KMD og Nordea kan have ramt kunder i mange andre banker, da de måske bor i en kommune, der bruger Nordea som finansinstitut, selvom de som borgere eksempelvis har Danske Bank som deres egen, private bank.

"Når kommunen bruger Nordea og borgeren eksempelvis bruger Danske Bank, så kan det altså også ramme kunder i Danske Bank. På den måde kan kunder i alle banker i princippet være berørte," lyder logikken fra Christoffer Hellmann.

Fra KMD's side understreges det, at teknikere har lappet problemet, og at de 125.000 danskere uden løn eller overførselsindkomst vil få pengene udbetalt i morgen.

Anden måned i træk

I slutningen af sidste måned var der også knas med lønudbetalingerne i flere danske banker.

Dengang skyldtes fejlen problemer med clearing-filer hos Danske Bank, som ikke var sen til at påtage sig skylden.

Forklaringen i slutningen af marts lød på, at der havde været forsinkelser i de clearing-filer, som bankerne sender til hinanden, og derfor fik mange danskere først lønnen udbetalt senere end normalt.

Det kan du læse mere om her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere