Artikel top billede

Foto: CEphoto, Uwe Aranas (Foto: 2010 by Uwe Aranas / Uwe Aranas)

Sådan gør du din iPhone forårsklar

Det er ikke kun bilen og huset, der har godt af en forårsrengøring.

Det er ikke kun dit hus eller lejlighed, der har godt af en rask overhaling, når den første forårssol kaster sit afslørende lys ind gennem vinduerne. 

Det gælder også din telefon, der i løbet af de lange vinteraftener kan være blevet fyldt op med tunge apps og filer, som du sjældent bruger.

Eksempelvis skal denne skribent på ferie i næste uge og er derfor i fuld gang med at frigøre plads til de mange feriebilleder og samtidig sikre, at telefonen kan klare sig en hel dag uden adgang til en stikkontakt.

Vi har derfor undersøgt, hvordan du kan trimme din iPhone til sommeren.

1. Frigør hukommelsen

Hukommelsen på din iPhone bliver hurtigt fyldt. Især hvis du har en telefon med kun 16 GB hukommelse. Derfor bør du med jævne mellemrum frigøre hukommelsen.

- 1.1 Fjern de tunge apps

De fleste af os ved, hvordan vi sletter apps. Men ikke alle er klar over, hvilke apps der sluger mest hukommelse, og som du derfor bør overveje at slette som det første.

Det kan du få en oversigt over, hvis du går ind i 'indstillinger', 'generelt' og herefter 'brug'.

Her kan du se, hvor meget plads du har tilbage på din telefon, og hvilke apps, der optager mest plads.

Har du apps, som fylder meget, men som du sjældent bruger, kan det være en god idé at slette dem. Det gør du ved at klikke på app'en og vælge "slet program".

I nogle tilfælde fylder en app dog meget, fordi den gemmer på tunge filer. Magasin- og avis-apps fylder eksempelvis ofte enormt meget, men det skyldes som regel, at app'en gemmer på de seneste udgivelser, som kan fylde helt op til 500 mb stykket. Her behøver du ikke at slette app'en, men blot åbne den og slette de gamle udgivelser, som du har læst.  

- 1.2 Fjern musik

Musik er ofte det, der fylder mest på vores telefoner. Men desværre er musikken ofte lidt mere kompliceret at fjerne, hvis du sammenligner med, hvor let det er at slette en app.

Går du ind under 'indstillinger' --> 'generelt' --> 'brug' kan du vælge at slette al musik på din telefon, men du kan ikke vælge at slette enkelte sange eller album. 

Ønsker du det, skal du i stedet tilslutte din iPhone til iTunes.

Hvis du har pladsmangel, kan det desuden være værd at overveje helt at fjerne dit musikbibliotek fra iTunes og i stedet nøjes med at streame din musik fra Spotify.

Få bedre batteritid på din telefon

- 1.3 Slet billeder

I takt med at kameraerne på vores telefoner har fået større opløsning, er de billeder, vi gemmer, også blevet stadig tungere. 

Derfor kan du hente meget plads ved at gennemgå dit foto-album og slette alle overflødige billeder og videoklip. 

Du kan slette flere billeder på én gang ved at klikke på rediger-knappen i fotoalbummet og herefter markere alle de billeder, som du ikke længere ønsker at gemme. Herefter trykker du på slet-knappen. 

- 1.4 Begræns antallet af mails

Du kan spare lidt plads ved at ændre på antallet af mails, der gemmes i din mail-app, men det er dog næppe noget, som kommer til at gøre den helt store forskel.

Gå ind i indstillings-menuen, vælg 'e-post, kontakter, kalender' og under overskriften "Mail" finder du menupunktet "vis". Her skal du vælge, at din iPhone kun skal gemme de 50 seneste mails på din telefon. 

2: Hent mere batteritid
Har du haft din iPhone i længere tid, har du muligvis oplevet, at batteritiden ikke helt er, hvad den har været. 

Det skyldes ikke nødvendigvis, at dit batteri er slidt. Det kan også være, at du blot har brug for at ændre lidt i dine indstillinger.

Det kan eksempelvis være, at du gennem tiden har været lidt for flittig med at give apps adgang til at give dig push-notifikationer. 

Eksempelvis er vi en del, der har givet Facebook lov til at give os push-notifikationer, når vi modtager en ny besked eller en ny wall-post.

Men ofte sker det også, at vi kommer til at give ligegyldige spil og andre apps lov til at sende push-beskeder. Det kan ikke bare være irriterende, men det kan også være med til at dræne batteriet. 

Derfor kan du med fordel gå ind og fjerne de forskellige apps' adgang til at sende dig beskeder. 

Det gør du ved at gå ind i Indstillings-menuen og vælge punktet 'Meddelelser'. 

Her kan du gennemgå listen af apps og fravælge meddelelsesfunktionen på de apps, hvor du mener, at det er overflødigt.

Vi vil desuden anbefale dig at læse denne artikel, hvis du har brug for flere batterispare-tips til din iPhone: 9 trick: Sådan får din iPhone fantastisk batteritid.

Læs også:

Smarte fif: Sådan bliver du en mail-haj på din iPhone




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere