Artikel top billede

Her er hvad vi kan forvente af Apples nye styresystemer

Glæd dig. Til juni kommer Apple med en række nyheder.

Fra den 10. til den 14. juni afholder Apple sin årlige udviklerkonference WWDC, og i forbindelse med konferencen forventes det, at Apple vil løfte sløret for den næste udgave af styresystemet til iPhone og iPad, iOS 7, samt for den kommende udgave af Mac-styresystemet, OS X 10.9.

Vi har kigget lidt på de seneste rygter om, hvilke nyskabelser vi kan forvente i de to Apple-styresystemer.

1. Integrationen med din næste bil

Det forventes, at Apple med iOS 7 vil bane vejen for en tættere integration mellem din iPhone og stereoanlægget i din næste bil.

Apple-bloggen 9to5Mac skriver, at Apple i øjeblikket samarbejder med bilproducenter om at udvikle opdaterede udgaver af bilernes midterkonsoller, som kan spille sammen med en iPhone eller en iPad. Samarbejdet skal blandt andet munde ud i, at du kan bruge Apple-tjenester som Siri og Apple Maps i din bil.

Det er hensigten, at det skal være muligt at slutte Apple-enheder til bilen, hvorefter føreren af bilen eksempelvis kan bruge Apple-maps som navigation via bilens indbyggede skærm. Ifølge 9to5Mac vil det fungere lidt på samme måde, som hvis du bruger Airplay-mirroring til at spille spil eller vise film på dit tv.

2. Et mere enkelt design

Som vi tidligere har beskrevet, forventes det, at Apple vil skifte designudtryk i iOS 7.

Apples chefdesigner, Jonathan Ive, overtog styringen med iOS efter fyringen af Apple-chefen Scott Forstall, og det ser ud til, at Jonathan Ive vil gennemtrumfe et mere minimalistisk og såkaldt 'fladt' design.

Et rygte, som Apple-bloggen 9to5Mac nu giver ny næring til. Kilder, der enten har set det nye design eller har kendskab til planerne for iOS 7, siger til 9toMac:

"Den nye brugerflade bliver meget, meget flad."

En anden kilde bekræfter dette og oplyser, at brugerfladen mister al overflødig pynt og lir.

Eksempelvis er iOS blevet kritiseret for overdreven brug af såkaldte skeuomorphisms, hvor der bliver brugt grafiske efterligninger af fysiske objekter. Et eksempel på dette er notat-app'en på iPhonen, der er en detaljeret gengivelse af en rigtig notesblok.

3. OSX 10.9 bliver for den krævende bruger

Det har tidligere været rygter om, at Apple har måttet overføre ingeniører fra arbejdet med OS X til iOS, fordi Apple har planlagt større forandringer i iOS.

Ifølge 9to5Mac er der dog heller intet, der tyder på, at der vil være store banebrydende forandringer i OSX 10.9.

Apple-bloggen skriver, at den nye udgave af Mac'ens styresystem vil fokusere på de såkaldte "power-users". Altså de hårdkogte og krævende Mac-brugere, der eksempelvis bruger computeren som arbejdsredskab. 

Eksempelvis bliver det ifølge 9to5Mac langt om længe muligt at bruge flere forskellige faner i Finder.

OS X har længe haft muligheden for at arbejde med flere forskellige skriveborde - såkaldte Spaces - på én gang, og med OS X 10.9 skulle det nu også blive muligt at have flere forskellige spaces åbne på forskellige monitors samtidig.

Derudover kommer der en opdateret udgave af Apples webbrowser Safari, der angiveligt skulle blive endnu hurtigere, og der spekuleres også i, om Apple vil indbygge Siri i det nye styresystem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere