Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Dansk region efter udbud: Skrotter alle tilbud fra it-firmaer

Dansk region fik store it-firmaer til at udarbejde tilbud, men droppede alligevel dem alle. Se her hvorfor.

It-giganterne CSC, Atos, TDC Hosting, KMD og NNIT havde alle sat næsen op efter en kontrakt hos Region Syddanmark om datacenterdrift.

I hvert fald var de alle blevet prækvalificeret til udbuddet.

To af dem havde sågar brugt tid på forhandlinger og valgte at sende et formelt tilbud til regionen.

Det var virksomhederne CSC og Atos.

Men i stedet valgte regionen at trække stikket.

"Region Syddanmark har på grundlag af de indkomne tilbud besluttet at annullere igangværende begrænset udbud, da de ud fra en samlet vurdering ikke findes at være tilstrækkelig attraktive," skriver regionen som begrundelse.

Computerworld har søgt indsigt i priserne fra de forskellige leverandører - og søgt om indsigt i regionens egen beregning af, hvad prisen er for fortsat egen drift.

Alle tal blevet mørklagt

Men disse tal er blevet mørklagt af regionen.

Hele sagen var en tur forbi regionens direktion, hvor det fremgår af en indstilling, at "Den gennemførte konkurrenceudsættelse af Region Syddanmarks infrastruktur har vist, at konsolidering og modernisering af Regionens datacentre og infrastruktur, er nødvendig for, både på mellemlang og langt sigt, at kunne levere en omkostningseffektiv drift."

"Udbudsrunden har vist, at grundlaget for udbuddet er mangelfuldt, særligt med henblik på dokumentation og sammenhæng mellem de mange geografisk spredte serverrum (mere end 25)." står der i indstillingen, hvor mere end halvdelen af indstillingens ordlyd i øvrigt er overstreget.

Chefkonsulent Kim Svendsen fra IT-Drift hos regionen oplyser i en mail til Computerworld:

"Den foreløbige konsekvens af det annullerede udbud, er at den interne it-driftsafvikling, fortsat bibeholdes internt i Region Syddanmark."

Computerworld overvejer at påklage afgørelsen om hemmeligholdelsen af blandt andet regionens egne beregninger.

Region: Derfor afblæste vi udbud

Hos Region Syddanmark forklarer direktør Søren Lindgaard , hvorfor regionen har valgt at hemmeligholde dets egne beregninger.

For regionen udarbejder altid en intern beregning eller et kontrolbud, når den sender opgaver i udbud.

"På den måde har vi en pejling for, hvad vi mener, opgaven skal koste. Når vi vælger at holde tallet internt, er det selvfølgelig af hensyn til et eventuelt fremtidigt udbud."

"Hvis vi offentligt går ud med, at vi eksempelvis forventer en pris på 10 milioner kroner for en opgave, så får vi jo ingen bud, der ligger under den pris," forklarer han og påpeger, at det er borgernes penge, regionen forvalter i regionerne.

"Og på deres vegne skal vi selvfølgelig have mest muligt ud af pengene. Vi har absolut intet imod at udlicitere driftsområder helt eller delvist, men det skal være til den rigtige pris og kvalitet," understreger Søren Lindgaard.

Han peger på, at regionens "interne beregninger er - som navnet antyder - til intern brug".

"Hvis vi lagde alle interne beregninger åbent frem, ville det være umuligt for os at forhandle de bedst mulige priser hjem. Det er helt normal praksis, hvad enten det gælder it-, sundheds- eller miljøopgaver," forklarer direktøren.

Ægerlig over forløb

Imidlertid er direktøren ærgerlig over det forløb, der har været.

"Når det så er sagt, så er vi selvfølgelig ærgerlige over, at virksomhederne har brugt tid og penge på at byde ind på opgaven," udtaler han.

"Det har vi også selv, og vi havde den klare forventning at få et tilbud, der matchede vores forventninger. Det fik vi desværre ikke," siger Søren Lindgaard.

Han understreger, at "det er yderst sjældent, vi annullerer et udbud på denne måde".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere