Artikel top billede

(Foto: Picasa)

Windows 8 vil ikke leve, Windows XP vil ikke dø

Brugerne holder fast i det gamle Windows XP og gider ikke anskaffe det nye Windows 8.

Det går stadig meget langsomt med at få udbredt Microsofts seneste styresystem Windows 8. De seneste tal viser, at Microsoft hverken har held med at øge markedsandelen for Windows 8 betydeligt eller reducere udbredelsen af det gamle Windows XP, som stadig ligger på mange computere.

Ifølge Net Applications har Windows 8 haft en lille fremgang på et halvt procent-point i april og ligger nu på 4,2 procent af alle Windows-maskiner. I marts var tallet 3,6 pct. Det skriver det amerikanske Computerworld.

Der er gået næsten et halvt år siden lanceringen i november sidste år, og det er interessant at sammenligne udviklingen med tidligere versioner af Windows. Det udskældte Windows Vista lå på 5,8 pct. af alle Windows-computere seks måneder efter lanceringen.
 
Det er 1,6 procent-point højere end Windows 8 efter de samme seks måneder, og forskellen mellem de to styresystemer bliver kun større. Dermed ligner Windows 8 en klar skuffelse for Microsoft. Tallene omfatter også den ARM-baserede tablet-version Windows RT.

Salget af Microsofts egne Surface-computere med Windows RT og Windows 8 Pro bliver også betegnet som skuffende.

I marts kunne nyhedsbureauet Bloomberg fortælle, at Microsoft har solgt 1,5 millioner Surface-computere. Der er solgt lidt mere end en million Surface RT-computere og omkring 400.000 eksemplarer af Surface Pro. Det forventede salg var meget højere.

Kan ikke slå Windows XP ihjel

Microsoft har også et andet problem. Softwarefirmaet forsøger stadig at slippe af med det gamle Windows XP. Men brugerne vil ikke slippe XP. I april udgjorde det 12 år gamle styresystem stadig 41,7 pct. af alle Windows-installationer på verdensplan, ifølge tallene fra Net Applications. Der er kun sket en lille tilbagegang på 0,5 procent-point i forhold til måneden før.

Den 8. april 2014 er det ellers helt slut med support og sikkerheds-opdateringer til Windows XP.

Alle de huller, som bliver opdaget efter denne dato, bliver altså ikke lukket. Dermed bliver det meget farligt at bruge Windows XP.

Faktisk har Microsoft forlænget support-perioden for Windows XP flere gange, og softwarefirmaet har valgt at understøtte sit gamle operativsystem i hele 13 år. Det er dobbelt så længe som support-perioden for Windows 95.

Det må også regnes for sandsynligt, at mange soft- og hardwarefirmaer vil stoppe supporten for Windows XP samtidig med Microsoft.

Baseret på de nuværende tal forventes det, at XP stadig vil ligge på 30,5 af alle Windows-computere den 8. april næste år.

Fra denne dato vil det altså være en tredjedel af verdens Windows-maskiner, som vil være uden support og beskyttelse med nye opdateringer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere