Artikel top billede

Han droppede nettet i et år: Sådan blev hans liv

Den 1. maj 2012 forlod tech-journalisten Paul Miller nettet. Det gik ikke, som han havde regnet med.

Han var 26 år og udbrændt. Paul Miller besluttede at trække stikket til nettet den 1. maj 2012 - i en online-video kan man helt bogstaveligt se, hvordan han hiver netkablet ud af computeren - og holde et års pause fra nettet.

Miller er teknologi-journalist hos The Verge, og hans oplevelser i offline-året er dokumenteret i en artikel-serie. Nu er han tilbage på nettet igen - og det er tid til at gøre status over hans år uden internet.

Det gik ikke helt, som han havde forventet.

"Jeg tog fejl. Jeg forlod nettet for et år siden. Jeg troede, at det gjorde mig uproduktiv. Jeg troede, at det var meningsløst. Jeg troede, at det 'fordærvede min sjæl'", indleder han sin afsluttende artikel om året uden www.

På ét punkt kan hans projekt dog betegnes som en succes. Han har klaret at holde sig fra browser, mail og Facebook i et helt år. Han har (over)levet uden nettet.

"Nu skal jeg så fortælle dig, at det har løst alle mine problemer. Hvordan jeg har opnået større forståelse og indsigt. Hvordan jeg er blevet mere 'virkelig', nu. Mere perfekt," skriver Miller.

Men sådan gik det ikke. Han fortæller om, hvordan det hele startede så rosenrødt. Han skrev halvdelen af en roman og fik tid til at møde vennerne og dyrke sport. Tabte sig. Blev mere glad og tilfreds. Kunne koncentrere sig om at læse lange bøger.

I de første måneder virkede det, som om han var blevet et bedre menneske. Havde fundet ind til sig selv. De praktiske problemer løste sig hurtigt. Han fandt rundt i New York med papirkort. Købte trykte bøger og bestilte sine flybilletter hos et rejsebureau. Hans postboks blev hurtigt fyldt med breve - rigtige papirbreve af den gamle slags.

Men det blev også besværligt at leve livet uden internet. Det tog tid at svare på de mange breve - mere tid end at håndtere sin e-mail. Han fik nye dårlige vaner offline. Holdt op med at gå ud med vennerne og glemte at dyrke sport. Blev hjemme for at spille eller læse en bog. Det blev sværere at komme i kontakt med omverdenen.

"Jeg blev hjemme i dagevis. Min telefon døde, og ingen kunne få fat i mig. Mine forældre sendte min søster over til lejligheden for at se, om jeg stadig var i live," fortæller han.

Det et-årige eksperiment uden internet førte til en ny form for isolation og ensomhed. Det blev sværere eller umuligt at holde kontakten med vennerne. Miller udviklede sig til en elektronisk enebo.

"Når jeg er tilbage på nettet, er det ikke sikkert at jeg bruger det rigtigt. Jeg spilder måske tiden eller bliver distraheret eller klikker på alle de forkerte links. Jeg får ikke så meget tid til at læse eller tænke mig om eller skrive den næste store science-fiction roman. Men i det mindste vil jeg være forbundet," slutter Miller sin beretning fra livet uden internet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere