Artikel top billede

Nu er kløerne fremme i internet-kattekrig

Så er der lagt op til kattekrig mellem to små YouTube-filmmagere og giganten Warner Brothers.

Det er en kendt sag, at billeder og videoer af nuttede kæledyr og specielt katte er blandt det mest populære indhold på nettet. Nu har skaberne bag to af de mest populære internet-memes - Keyboard Cat og Nyan Cat - sagsøgt den amerikanske underholdnings-gigant Warner Brothers. Det melder Ars Technica.

De mener, at datterselskabet WB Games har brugt deres populære kattefigurer i spillet Scribblenauts Unlimited uden tilladelse og uden at betale licens.

Keyboard Cat er en YouTube-video, der blev uploadet helt tilbage i 2007. Den viser - som navnet antyder - en kat, der spiller musik på et keyboard. Nyan Cat er en ekstremt irriterende video, der var blandt de 10 mest sete videoer på YouTube i 2011.

Det er en "figur med et katteansigt", der flyver hen over skærmen og efterlader "en skinnende regnbue", som det hedder i klagen.

Keyboard Cat er set mere end 30 millioner gange på YouTube, mens Nyan Cat har næsten 100 millioner visninger.

Både Charly Schmidt og Chris Torres, der står bag de to figurer, har registreret dem som et varemærke for at beskytte deres rettigheder.

Nu er de gået sammen om at sagsøge Warner Brothers og spilfirmaet 5th Cell, og de forlanger en erstatning i ukendt størrelse.

Begge siger til Mashable, at de har forsøgt at indgå et forlig med underholdnings-giganten, men de er blevet afvist hver gang.

Schmidt har allerede sagsøgt og vundet over et T-shirt-firma, der brugte Keyboard Cat på sine produkter.

Schmidt og Torres har gjort internet-kattene til deres levebrød. Schmidt tjener blandt andet penge på at stille sin katte-figur til rådighed for reklamefilm. Nyan Cat blev kåret som "Meme of the Year" under Webby Awards i 2012 og har nu også sit eget spil, Nyan Cat Adventure.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere