Artikel top billede

Her er årsagen til dårlig mobildækning i Danmark

Er det mobiltelefonerne eller netværkene, den er gal med, når danskernes telefoner falder ud? Det svarer Erhvervsstyrelsen nu på.

I kølvandet på debatten om mobilhuller og dårlig dækning har Erhvervsstyrelsen gennemført en stor undersøgelse af mobildækningen i det danske landskab.

For mens nogle stemmer hævder, at mobilhuller skyldes fejl og mangler i mobilnetværkene, mener andre, at årsagen skal findes i mobiltelefonerne.

For at skabe mere klarhed har Erhvervsstyrelsen derfor sendt Teknologisk Institut ud i det danske landskab med to smartphones og to almindelige telefoner i hænderne.

Det drejer sig om en Nokia C2-01, Nokia 1800, iPhone 4S og en Samsung Galaxy SIII.

Mobilen har betydning

Helt konkret har de besøgt 417 udvalgte steder i Danmark, hvorfra der fra de fire telefoner er blevet ringet til de fire mobilnetværk fra TDC, Telia, Telenor og 3.

Resultatet foreligger nu, og mobiltelefonen får en stor del af skylden.

"Målingerne viser, at mobildækningen for udendørs tale generelt er god, men at typen af mobiltelefon har betydning for muligheden for at foretage opkald," udtaler Finn Petersen, vicedirektør i Erhvervsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Forskel på fire selskabers net

Selv om rapporten fastslår, at der er forskel på telefonernes kvalitet, slipper mobilnetværkene heller ikke for kritik.

Ud af de 417 steder, var det kun 254 steder muligt at ringe i alle fire mobilnetværk med alle fire mobiltelefoner. 155 steder var det muligt at ringe i alle netværk med mindst en af telefonerne.

Denne telefon klarer sig dårligst

Det får Erhvervstyrelsen til at opfordre borgerne til at overveje hvilket mobilselskab, de bruger.

"Målingerne viser, at der er forskel på dækningen fra de fire mobilselskabers net. Det er derfor muligt, at man ved at skifte til et andet mobilselskab kan opnå dækning der, hvor man bruger mobiltelefonen mest."

"For at kunne undersøge dette før man vælger mobilselskab, er det vigtigt med gode dækningskort fra mobilselskaberne," står der i rapporten.

Men netop på dette punkt er der ikke ligefrem ros til teleselskaberne.

"Mobilselskabernes dækningskort er ikke altid nøjagtige nok og kan være svære at sammenligne. Erhvervsstyrelsen vil i samarbejde med mobilselskaberne undersøge, hvorledes præsentationen af mobildækningen kan forbedres,"

Denne telefon er dårligst

Ifølge undersøgelsen er iPhone 4S den klart dårligste telefon i testen, hvor hver telefon har foretaget 1668 opkald.

"Opgørelsen viser, at iPhone 4S i denne undersøgelse fejlede oftere end de andre telefoner, der var med i testen. De andre tre telefoner har et forholdsvis ens fejlniveau," står der i rapporten, der fortsætter:

"iPhone 4S havde et fejlniveau på ca. 10 procent mod et gennemsnit for de tre andre telefoner på ca. 4 procent."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere