Artikel top billede

Ups: Dine Snapchat-pinligheder forsvinder ikke helt

Snapchat har opnået en enorm popularitet ved at love at slette dine delte billeder efter 10 sekunder, men de slettede billeder kan hentes frem igen.

Hos den populære internet-tjeneste Snapchat kan du sende billeder til andre brugere og samtidig indstille, at de skal forsvinde igen efter et bestemt antal sekunder (typisk er det 10 sekunder). Efter at denne tid er udløbet, bliver billederne slettet hos modtageren og på Snapchats egne servere.

Men det amerikanske firma Decipher Forensics hævder nu, at man har fundet en metode til at genskabe de slettede billeder. Det kræver flere timers arbejde, men så er det også muligt at hente de slettede billeder tilbage igen på den mobile enhed. Det skriver Forbes og BBC.

Decipher Forensics afviser i sin blog, at billederne "forsvinder for altid", som Snapchat ellers har hævdet.

Det koster mellem 2.000 og 3.000 kroner at få Decipher Forensics til at genskabe et Snapchat-billede.

Nu har Snapchat selv reageret med et blogindlæg, hvor man bekræfter, at billederne i nogle tilfælde kan genskabes. Det er en kendt sag, at slettede data ofte stadig ligger gemt i computerens hukommelse - og kan hentes frem med de rigtige værktøjer.

Det samme gælder for de midlertidige filer, som Snapchat placerer på den mobile enhed.

"Det er ikke umuligt at omgå Snapchat-app'en og få direkte adgang til filen, mens den uåbnede Snap bliver lagret på enheden. Det er ikke noget, vi understøtter eller anbefaler, og i de fleste tilfælde kræver det, at telefonen bliver jailbreaket eller "rootet", og så ryger garantien," skriver selskabet i bloggen.

Snapchat sender blot en "slet" kommando til telefonen, når billedets holdbarhed er udløbet, men programmet gør ikke noget særligt for at rense hukommelsen, som f.eks. at overskrive billedet med nuller. Dermed kan det også genskabes.

"Hvis du nogensinde har prøvet at få fat i tabte data, efter at du har slettet en harddisk ved en fejl eller måske bare set et afsnit af CSI, så ved du måske, at det er muligt at gendanne slettede data med de rigtige værktøjer. Så husk det nu, inden du deler statshemmeligheder i dine billeder," slutter bloggen.

Men der er også andre og nemmere muligheder for at stjæle Snapchat-billeder. Man kan f.eks. tage et skærmdump eller fotografere skærmen med en anden enhed.

Snapchat hævder selv, at man håndterer omkring 150 millioner billeder om dagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere