Artikel top billede

3 måske på vej med storopkøb i Norden

En række udtalelser og oplysninger puster liv til rygter om konsolidering på telemarkedet i flere nordiske lande.

At fire teleoperatører på det danske marked er én for meget, er der ikke meget nyt i.

Men spørgsmålet om, hvem der kommer til at overtage hvem og hvornår, rumsterer stadig, og i mandags satte 3's nordiske direktør Peder Ramel atter gang i spekulationerne med et par kommentarer om det danske marked.

Til det svenske erhvervsblad Dagens Industri udtalte han sig nemlig om behovet for en konsolidering på det danske marked.

Han udtalte blandt andet, at han næppe tror, 3's ejere vil sælge uden at få det investerede beløb tilbage med rente.

»Jeg tror, at mine ejere er parat til at være med både som købere og sælgere,« udtalte Peder Ramel. Det skriver Berlingske.

Men måske kan man få en pejling om, hvad der kommer til at ske i Danmark, ved at kigge på nogle rygter om det svenske telemarked, der to dage efter, altså onsdag, fik ben at gå på.

Ifølge en anonym insiderkilde skulle 3 nemlig være i gang med at overveje et opkøb på det svenske marked. Det skriver Dagens Industri ifølge it24.

De kinesiske ejere skubber på

Angiveligt skulle det være Tele2, der er i teleselskabets kikkert, og det skulle være den kinesiske Hutchinson-gruppe, der ejer 60 procent af 3, der er den drivende kraft i ønsket om konsolideringen.

"De ved, at en konsolidering kommer. Deres ambition er at være den konsoliderende part," fortæller kilden med indsigt i processen til Dagens Industri.

Hvorvidt den svenske Wallenberg-familie, der ejer de resterende 40 procent af 3 via selskabet Investor, er klar til at smide flere penge i, skulle dog være uklart.

Ifølge Dagens Industri skulle Tele2 ikke være afvisende over for en aftale med 3.

"Ejerne har gjort det klart, at de ser telebranchen som en moden branche. De er ikke sentimentale. Kommer der et godt nok bud, er de villige til at diskutere deres svenske datterselskab," udtaler den anonyme kilde ifølge it24.

Hverken Tele2 eller hovedaktionæren Kinnevik har ønsket at kommentere på oplysningerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere