Artikel top billede

Test: Lækker bærbar med lav vægt og atletisk rygrad

Acer er ikke kendt for at være Apple-lækker, men Aspire S7 imponerer alligevel. Kombinationen af Gorilla Glass, aluminium og et slankt design er velvalgt, og så har computeren også atletiske evner.

Anmeldelse: Acer Aspire S7 er en bærbar, som skiller sig ud fra mængden - på den positive måde. 

Den 13 tommer store ultrabook er nemlig lidt af en frækkert med sit mælkehvide og særdeles slanke design.

Det seneste halve år har vi set rigtig mange Windows 8-bærbare, som har forsøgt at forene touchskærme og bærbare computere, eksempelvis Sony Vaio Duo 11 og Dell XPS Duo 12.

Nogle har haft mere held end andre, men det har ikke skortet på kreativiteten.

Tænk på Lenovo Yoga 13, hvor skærmen kan foldes hele vejen rundt til bagsiden, eller HP Envy X2 samt Acers egen W510, hvor skærm og tastatur kan skilles ad.

Topmodellen Acer Aspire S7 er ikke helt så fleksibel, men den kan alligevel lidt tricks. Touchskærmen kan nemlig vippes hele vejen tilbage, så den rammer fladt ned på bordet. Den kan altså ikke nå helt om og 'ramme sig selv i nakken'.

Det er derfor lidt svært at se, hvor brugbar den atletiske ryggrad på Acer Aspire S7 egentlig er. For hvor ofte har du behov for at lægge skærmen fladt ned?

Stærkt skærmhængsel

Efterhånden har Acer produceret ultrabooks i et par år, og bærbar-producenten har virkelig lært af sine fejl.

På de første modeller var skærmhængslet et af de svage punkter.

Skærmen på en ultrabook er nemlig virkelig tynd, og derfor kræver det et solidt hængsel, hvis den ikke skal vippe for meget alt for let.

Det har Acer løst på S7'eren på en rigtig smart måde.

I takt med at skærmen gøres klar til brug og foldes op, så strammer hængslet til.

Det fungerer rigtig godt, og skærmen er derfor stabil i den ideelle arbejdsposition. Stor ros til Acer for at fået styr på denne ikke uvæsentlige detalje.

En lille småirriterende ting er dog, at det kan være svært at åbne låget/skærmen, medmindre du placerer fingrene lige midt for.

Låget er nemlig lidt mindre end tastaturet, og derfor er det svært at få fingrene ind imellem de to dele.

Lækker skærm med høj opløsning

Skærmen på Acer Aspire S7 er 13,3 tommer, og den har en opløsning på 1.920 gange 1.080 pixel. Det er fuld HD, og det klæder displayet. 

Den høje opløsning er genial, hvis du gerne vil multitaske og have flere programmer eller vinduer åbne samtidig, eksempelvis en webside i den ene side af skærmen og et mailprogram eller et Word-dokument i den anden.

Skærmens farver står rigtig flot, og der er en god kontrast.

Selv betragtningsvinkel er i den bedre ende, og du behøver derfor ikke at have hovedet lige for skærmen for at få indholdet præsenteret på en fornuftig måde.

Skærmen understøtter naturligvis touch, og andet vil også være forfejlet, da computeren kører Windows 8.

Styresystemet er superoptimeret til fingerbetjening, og det er faktisk overraskende, hvor hurtigt man vænner sig til at bruge touchbetjeningen i sit arbejde foran computeren (læs mere her).

Billigere end sin lillebror

Når det gælder selve hardwaren, er Acer Aspire S7 udrustet som rigtig mange andre ultrabooks.

Der sidder et indbygget Intel HD 4000 grafikkort i computeren, som også har fire gigabyte ram og en 128 gigabyte SSD-disk.

Der er ingen store overraskelser.

Processoren på testmaskinen er den hurtige Core i7, men pc'en fås også med en mindre kraftig Core i5 version.

Det gælder derfor om at se sig godt for, hvis du er på jagt efter en S7'er.

I øjeblikket kan computeren købes online til cirka 8.000 kroner, og der er stort set ikke forskel på, om computeren er udstyret med den hurtige eller lidt langsommere processor.

Onlinebutikker, som tilbyder Acer Aspire S7 med Core i7-processoren, er dog forholdsvis begrænsede. Der er langt flere, som tilbyder versionen med Core i5.

Overordnet set er den 13 tommer model, som er testet her, lidt overraskende 2.000 kroner billigere end lillebror versionen af S7, der er 11 tommer.

Det skyldes, at prisen er gået voldsomt ned på det seneste, da S7'eren med 13 tommer skærm har været i handlen et stykke tid.

Sus i blæseren

Tidligere har Acer produceret nogle lidt mærkværdige tastaturer, hvor blandt andet piletasterne var skrumpet, så de nærmest ikke kunne betjenes med voksenfingre. 

Med Acer Aspire S7 ser tastaturet normalt ud, men nogle taster er alligevel lidt alternativt placeret. Det kan genere, indtil man vænner sig til det.

Der er luft mellem tasterne, og keyboardet er fornuftigt at skrive på, selv om vandringen er forholdsvis kort.

Der findes producenter, som leverer bedre keyboards end Acer, men det er overordnet set ingen katastrofe.

Tastaturet har baggrundsbelyste taster, hvilket er rart, hvis du arbejder med computeren, og mørket sniger sig ind på dig. Du kan dog slå baggrundsbelysningen fra, hvis du ikke ønsker, at tasterne skal lyse op.

Touchpaden er stor og fungerer ok. Det er dog lidt irriterende, at den siger en lille kliklyd, når den berøres. Den siger det, selv om den ikke er trykket helt ned.

Du skal altså trykke lidt mere til, og så kommer det 'rigtige' klik, som også afspejler sig i en handling i Windows 8, eksempelvis opstart af et program.

Det kræver altså noget tilvænning, at der er kliklyde, når fingrene blot glider forsigtigt hen over touchpaden.

Det kan ikke udelukkes, at det bare er testmodellen, som er blevet slidt efter sin turné rundt på de danske tech-redaktioner.

Et rigtig godt køb

Acer Aspire S7 er en af de mest interessante Windows 8-bærbare i øjeblikket, hvis du vil have fat i en ultrabook, som er hurtig, let og ikke koster alt for meget.

Den vejer 1,3 kilo, hvilket gør den til en oplagt følgesvend, hvis du ofte er på farten. Samtidig holder batteriet til en arbejdsdag, hvis du holder lidt pauser ind imellem.

Takket være SSD'en er computeren i øvrigt lynhurtig til at starte samt vågne fra dvale, hvis du har været optaget på telefonen eller spist frokost.

Det er dog ikke alt på Acer Aspire S7, som er perfekt. Blæseren larmer altså noget, når den sættes i gang, hvilket den gør med jævne mellemrum.

Det lyder ikke som en støvsuger, men der er tryk på.

Samtidig er computeren ikke så fleksibel som andre Windows 8-bærbare, vi har set på det seneste. Spørgsmålet er dog, om du har brug for det?

De fleksible maskiner, der matcher Aspire S7 på hardwaresiden, koster dog også ofte over 10.000 kroner.

Der er altså en del at spare på at vælge denne model, der klarer opgaven som ultrabook rigtig godt.

Alt i alt er Acer Aspire S7 en lækker maskine i et spændende design, og den har fornuftig hardware, høj skærmopløsning og en skarp pris (i hvert i skrivende stund).

Acer Aspire S7 ender på karakteren fem ud af seks.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere