Artikel top billede

Dansker søger job via Facebook-annoncer

Sebastian Christensen forsøger at tiltrække sin kommende arbejdsgiver med Facebook-annoncer. Virker det?

Hvis du kigger på Facebook-reklamer i højre spalte, er de ofte for dating-sider, computerspil eller slankekure. Men du kan også få en annonce med Sebastian Christensen, der bare gerne vil have et job.

Den københavnske jobsøgende kommunikationsrådgiver har taget et fantasifuldt våben i brug i kampen om et job.

"Jeg tænkte, at folk der arbejder med onlinemarkedsføring jo ikke holder fri, når de er på Facebook. Hvis man har interesse og forståelse for onlinekommunikation, så vil man også holde et vågent øje. Det handler om at finde de rigtige kanaler og bruge dem," forklarer Sebastian Christensen.

Og netop det med at finde de rigtige kanaler er forhåbentlig Sebastian Christensens kommende arbejde. Han leder efter en stilling som kommunikationsrådgiver eller bredt inden for onlinemarkedsføring. Hans alternative jobsøgning består af Facebook-annoncer, der fører besøgende videre til hans professionelle profil på LinkedIn.

Facebook-annoncerne er målrettet, så de kun vises hos folk, der er over 30 år, har en interesse for marketing og bor i hovedstadsområdet. Se annoncen her på siden.

Har det virket?

"Jeg har ikke fået et job endnu, men der er cirka én til tre personer, der klikker om dagen. Det synes jeg faktisk er udmærket," siger Sebastian Christensen.

Via LinkedIn kan han se navnene på de personer, som klikker sig ind på profilen. Og hvis han mener, at de kunne være relevante for hans jobjagt, tager han kontakt til dem.

Hvad koster det?

Han har for nylig været på et kursus i onlinemarkedsføring, hvor han lærte at oprette nogle Facebook-test-annoncer. Efterfølgende blev han kontaktet af Facebook og gjort opmærksom på, at hans annoncer ikke var aktive. Som lokkemad har Facebook givet ham et gavekort på 300 kroner for at få ham til at aktivere annoncerne - og det er de 300 kroner, han nu bruger på sin personlige markedsføringskampagne.

Det er valgfrit, hvor meget eksponering man vil give sine annoncer på Facebook. Sebastian Christensen har sat sin klikpris til seks kroner per klik. Det betyder, at kampagnen, som begyndte i sidste måned, i alt kommer til at vare cirka to måneder.

"Hvis jeg ikke har fået job, når den udløber, tror jeg bare, jeg vil se på det som en erfaring. Men nu må vi se. Det har været sjovt at få tre fremmede til at klikke om dagen".

Men er det en vej, du vil anbefale til andre jobsøgende?

"Jeg tror sagtens, at denne type personlig markedsføring kan fungere. Jeg har heller ikke hørt eller set andre, der har gjort det. Men jeg tror, det mest optimale ville være, at man havde en hjemmeside at henvise til. Nu skal besøgende jo have en LinkedIn-profil for at se min. Og hvis de klikker på annoncen på en mobil, er der så mange trin, at flere nok falder fra i processen," siger Sebastian Christensen.

Sebastian Christensen er ikke alene om at finde alternative måder at søge job på. Se for eksempel denne fyr, der havde taget plads i den københavnske morgentrafik. Læs mere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere