Artikel top billede

Flere års fængsel til LulzSec-medlemmer

Nu falder straffen for angreb mod CIA, Sony og det amerikanske Pentagon.

En domstol i London har afsagt dom over fire medlemmer af gruppen LulzSec. Tre af mændene skal nu i fængsel. De er dømt for at stå bag en serie af hacker-angreb i 2011, skriver The Guardian. De har blandt andet angrebet CIA, Sony Pictures, spilfirmaet EA, News International og det britiske Serious Organized Crime Agency.

Gruppen har fået fat i e-mails, adgangskoder og kortinformationer, som senere er spredt i ukrypteret form på Pirate Bay og andre fildelingstjenester.

De fire dømte mænd er Ryan Cleary, Jake Davis, Mustafa al-Bassam og Ryan Ackroyd. Den 26-årige tidligere soldat Ackroyd (med kaldenavnet "Kayla") menes at være gruppens leder. Han blev anholdt for et år siden og er nu idømt en fængselsstraf på to år og seks måneder.

Ackroyd har indrømmet, at han har stjålet data fra Sony og sendt besøgende hos avisen Suns websted videre til en falsk historie om mediemogulen Rupert Murdochs selvmord.

Den 21-årige Ryan Cleary, også kendt som ViraL, skal afsone en straf på to år og otte måneder. Han afventer også stadig dom i en anden sag om besiddelse af børneporno, som politiet fandt på hans harddisk.

Jake Davis fungerede som talsmand for gruppen og han fik 24 måneders fængsel. Mustafa al-Bassam slap med en betinget dom på 20 måneder samt 300 timers samfundstjeneste.

"De ville more sig og skabe kaos og ødelæggelse. De var helt ligeglade med andres privatsfære, men skjulte deres egen identitet," hedder det i dommerens begrundelse.

Gruppens medlemmer var spredt over et stort område - en af dem boede på Shetland-øerne - og de mødte aldrig hinanden fysisk inden politiet fik fat i dem.

Navnet LulzSec er en kombination af flertalsformen af "lol" (laughing out loud) og en forkortelse for "Security". På Twitter beskriver gruppen sig selv som "verdens ledere inden for høj-kvalitets underholdning på din bekostning".

Statsanklageren betegner gruppens aktioner som "feje og hævngerrige" i et interview med BBC og understreger samtidig, at dommen skal ses som en advarsel til andre cyberkriminelle.

Sidste år kom det frem, at LulzSec-anføreren Hector Xavier Monsegur - bedre kendt som Sabu - har arbejdet for politiet og udleveret informationer om de andre medlemmer til myndighederne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere