Artikel top billede

Kim Dotcom truer med at sagsøge Google og Facebook

Krænker Google, Facebook og Twitter et patent på to-faktor-login fra 1997?

Tyskfødte Kim Dotcom kæmper stadig for at undgå en udlevering fra New Zealand til USA i sagen om fildelingstjenesten Megaupload. Nu har han trukket et nyt kort ud af ærmet. Dotcom hævder, at han fik patent på den såkaldte to-faktor-autentificering allerede i 1997.

Det er en populær metode til login, hvor man foruden det normale kodeord også skal identificere sig på en anden måde. Det kan eksempelvis være en kode, der sendes per sms. Twitter har netop indført en sådan løsning, der skal beskytte brugerkonti mod angreb.

Kim Dotcom mener, at Google, Facebook, Citibank og Twitter krænker hans patent. Det pågældende patent er registreret under hans fødenavn, "Kim Schmitz".

"Jeg har aldrig sagsøgt dem. For jeg tror på, at viden og ideer skal deles til samfundets gavn. Men efter det, som USA har gjort mod mig, kunne jeg sagsøge dem," lyder hans udmelding.

Han tilføjer, at pengene fra retssagen skal bruges til at finansiere hans forsvar i sagen om Megaupload.

"Jeg råber om hjælp. Vi sidder alle i samme båd. Hjælp mig med at betale mit forsvar," lyder hans bøn.

Han anslår, at sagsomkostningerne beløber sig til mere end 250 mio. kr. Sagen fortsætter i august med en ny høring, hvor Dotcom igen vil forsøge at forhindre en udlevering til USA. Her kan han risikere op til 20 års fængsel.

På et-årsdagen for hans anholdelse i januar startede han en ny fil-tjeneste, Mega, som denne gang skulle være fuldt lovlig.




IT-JOB

Omnicom Media Group

IT Help Desk Specialist

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Project Manager

Universal Robots A/S

eCommerce Solution Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere