Artikel top billede

Sådan kan du printe direkte fra din mobil

Samsung introducerer en ny teknologi, der gør det muligt at printe trådløst fra sin smartphone eller tablet.

En stribe nye Samsung-printere fødes nu med NFC-teknologi.

Det vil sige, at man kan printe tekst og billeder trådløst direkte fra sin smartphone eller tablet. Det er samme teknologi, der bruges til Rejsekortet, hvor ture registreres, når den rejsende holder sit Rejsekort i nærheden af NFC-standere på togstationer.

Med NFC-teknologi i printerne kan udskrivninger fra enhederne i teorien klares ved at lægge dem oven på printeren.

Men så friktionsløs er teknologien dog ikke endnu. Hos Samsung skal man stadig først installere en app, som så efterfølgende aktiveres af NFC-kontakten. Se video-demo nederst.

Desuden virker NFC-print kun med telefoner, der har teknologien indbygget. Det har en af markedets mest udbredte, iPhone, ikke endnu. Det er heller ikke alle Samsungs egne telefoner, der fungerer med NFC-printeren, men kun de seneste Galaxy-flagskibsmodeller.

Se mere om Samsung-serien Xpress C410W her.

"Det papirløse samfund er en skrøne"

Med Bring Your Own Device-tendensen flytter smartphones og tablets ind på arbejdspladserne. Og generelt er meget computerbrug flyttet over på mobile enheder. Men er der overhovedet behov for print på døde træer? Lever dokumenter i dag ikke et digitalt liv?

Samsung tror, at det er for tidligt at aflive papir-æraen - og peger på, hvad der skete, da vi første gang begyndte at tale om det "papirløse kontor".

"Det papirløse kontor er det bedste, der er sket for vores printforretning i mange år."

"Det papirløse kontor er det bedste, der er sket for vores printforretning i mange år. Dengang begyndte folk at maile meget til hinanden, og alle, der modtog mailen, printede den. Det gav en mangedobling i antal print," siger Hayung Choi, marketingansvarlig for Samsungs printerløsninger.

Samsung peger på, at Gartner i april forudså, at markedet for mobilt print vil opleve en vækst på 39 procent frem mod 2017.

Desuden skal NFC i printeren ikke kun bruges til at udskrive prints men også til at scanne billeder direkte fra telefonen via multifunktions-printere.

Andre om buddet
Samsung-printeren er netop kommet på det danske marked. Men der er andre end Samsung, der vil printe vores dokumenter direkte fra smartphones.

HP kører i øjeblikket massiv markedsføring for en trådløs printer, der kan snakke med både iPhone, Android, Blackberry og Windows 8.

På Apple-telefoner anvendes AirPrint. Til Android og Blackberry-telefoner skal man downloade en app. Windows-telefoner kan printe direkte, hvis begge enheder er på samme netværk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere