Artikel top billede

Forhandlere tror ikke længere på C5

Endnu en C5-forhandler giver efter og udvider forretningen med løsninger til Dynamics NAV. Lavere priser på NAV-licenser er den gulerod, der lokker kunderne væk fra C5.

Efter mange år som det dominerende økonomisystem på det danske SMB-marked kan tiden nu være ved at rinde ud for Microsofts C5.

En lang række C5-forhandlere har det seneste år udvidet deres forretning med et andet af Microsofts ERP-systemer - NAV - som software-producenten gerne så overtage kunder med mere end fem brugere.

Andre C5-forhandlere tackler udfordringerne ved at indgå i netværkssamarbejder for at skærpe deres kompetencer over for kundernes øgede krav. Det kan du læse om her.

Tidligere lå skillelinien mellem C5 og NAV oppe omkring de tyve brugere. Men en ny pris- og salgsstrategi betyder, at NAV i dag kan komme i drift til stort set den samme pris som en C5, som ellers hidtil har været den billigste af Microsofts ERP-løsninger.

En af de forhandlere, som lige nu står foran at udvide den traditionelle C5-forretning med NAV, er Bornerup Datacenter i Thisted. I forhandlerens seneste regnskab fortæller direktør Christian Søe-Larsen, at man i løbet af foråret har fået de nødvendige certificeringer til at blive forhandler af den nyeste version af Dynamics NAV 2013.

"Microsoft kører NAV ned i det marked, hvor C5 ligger. Til mange kunder kan vi tilbyde en NAV til stort set samme pris som en C5. Så vi kaster rigtig mange ressourcer efter det - ganske enkelt fordi vi jo godt kan se, hvad der sker med NAV rent prismæssigt. I og med at NAV er kommet ned i det prisleje, bliver den yderst interessant for især store C5-kunder, og vi har rigtig mange kunder, der kører i det, der vil blive fremtidens NAV-marked," siger Christian Søe-Larsen, som også peger på, at både teknologi og funktionaliteter i NAV er både nyere og bedre end i C5.

"Hånden på hjertet, så kører C5 i dag ikke den nyeste teknologi. Til gengæld får man meget mere funktionalitet i en NAV-løsning, og man kan tilgå NAV på en meget mere moderne måde. Så selv meget små kunder kan lige så godt leje sig ind på en NAV fremfor en C5. Og vi skal den vej," siger Christian Søe-Larsen, som heller ikke nærer de store sentimentale følelser for, at C5 nu er under pres fra fætter NAV.

Læs mere:
Frygter at tabe kunder: Derfor udvider C5-veteran med NAV
Jysk forhandler køber sig til nye kunder
Sjællandsk forhandler klar til større projekter efter fusion
Bagsværd-forhandler udvider: Vil kapre economics-kunder med NAV
Stor forhandlerfusion i Slagelse

NAV er blevet billigere: Længere er den ikke

"Microsoft har ikke gjort andet, end at de har et produkt, som de så har sat ned i pris. Længere er den ikke," siger han og fortæller, at omsætningen i Bornerup Datacenter stille og roligt er ved at rykke over mod NAV.

Blandt andre C5-forhandlere, som har fået NAV på hylderne, finder man Concept Data, IT Effect og Softhuset.

Ifølge Microsoft har også en stribe andre forhandlere taget hul på NAV som supplement til deres gamle C5-forretning.

Hos Microsoft bifalder produktchefen for C5 og NAV, Tine Plambech Pedersen udviklingen:

"Mange C5-partnere har historisk leveret løsninger til kunder, som nu ligger i det redefinerede NAV-segment. Det er derfor naturligt for dem at interessere sig for NAV. De er også tiltalt af den teknologi, som ligger til grund for løsningen. Så vi ser det som en naturlig konsekvens af, at vi over de seneste år har skærpet positioneringen af C5 og NAV, hvor C5 er vores løsning til de helt små kunder - en-mands virksomhederne og iværksættere. Positioneringen blev yderligere styrket af den strategiske ændring af målgruppen for Dynamics NAV, hvor vi nu udvikler og markedsfører løsningen med virksomheder med fem og op til 250 brugere for øje," siger Tine Plambech Pedersen.

Hun peger på, at NAV giver brugerne adgang til deres data gennem tre forskellige klienter - web, Sharepoint og Windows, ligesom NAV ifølge hende kan integreres med Microsofts Office 365.

Læs mere:
Frygter at tabe kunder: Derfor udvider C5-veteran med NAV
Jysk forhandler køber sig til nye kunder
Sjællandsk forhandler klar til større projekter efter fusion
Bagsværd-forhandler udvider: Vil kapre economics-kunder med NAV
Stor forhandlerfusion i Slagelse
Billige NAV-licenser lægger pres på C5-forhandlere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere