Artikel top billede

Hackere stjæler byggeplaner til spion-hovedkvarter

Formodede kinesiske hackere har fået fat i konstruktionstegninger til det nye hovedkvarter for den australske efterretnings-tjeneste.

En ny sag om cyberspionage belaster forholdet mellem Australien og Kina. Ifølge den australske tv-station ABC har hackere fået fat i konstruktionstegninger med kabelføring og sikkerhedssystemer for det nye hovedkvarter for efterretnings-tjenesten ASIS.

De følsomme dokumenter blev stjålet hos et selskab, der har deltaget i byggeriet af det nye spion-hovedkvarter. En sikkerhedsekspert siger til ABC, at planerne kan bruges til at placere aflytningsudstyr i bygningen.

Sporene fra angrebet fører til en kinesisk server, men den australske udenrigsminister, Bob Carr, vil ikke tage stilling til, om Kina står bag.

Hovedkvarteret skulle have været færdig sidste år, men byggeriet er forsinket, og det bliver dyrere end ventet. Forsinkelsen kan skyldes, at man har været nødt til at ændre planerne efter hacker-angrebet.

Det menes, at Australien har været ramt af en hel serie af hacker-indbrud fra Kina. I 2011 var det den australske regeringschef og flere ministre, der blev udspioneret elektronisk, og dengang førte sporene også til Kina.

Tidligere i år blev den australske nationalbank inficeret med spionsoftware, der menes at have en kinesisk oprindelse.

Den australske regering besluttede sidste år at udelukke den kinesiske telekommunikations-leverandør Huawei fra et offentligt udbud om et nationalt bredbånds-netværk.

Begrundelsen skulle være de mange cyberangreb fra Kina. Den australske regering mener, at Huawei kan være i ledtog med det kinesiske militær eller andre statsorganer.

Sidste år valgte Symantec også at opløse sin alliance med Huawei om udviklingen af sikkerhedsprodukter. Det var frygt for, at det tætte samarbejde med Huawei kunne gøre det umuligt for Symantec at få adgang til følsomme informationer om cybertrusler fra den amerikanske regering.

Se hele ABC's udsendelse om cyberangreb mod Australien på denne side.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere