Artikel top billede

(Foto: Mikkel William Nielsen)

Topchef for kendt dansk spil-firma stopper

Topchefen for det danske spilfirma IO Interactive gennem 10 år stopper. Se her hvorfor.

Gennem mere end fem år har den administrerende direktør i spilvirksomheden IO Interactive heddet Niels Jørgensen.

Han har blandt andet har stået i spidsen for de populære Hitman-spil.

Men det gør han ikke længere.

Det bekræfter den nye arbejdsgiver, der er Lego-koncernen.

"Jeg kan bekræfte, at Niels Jørgensen er blevet ansat fra august," fortæller Roar Rude Trangbæk, der er pressechef i Lego.

Niels Jørgensen skal have ansvaret for den afdeling, der hedder digital games.

Digital games dækker over Legos samlede spilproduktion på alle platforme, hvilket vil sige online-spil, spil til telefonener og tablets og konsolspil.

Nye udfordringer

Jobskiftet handler ikke om utilfredshed, men om tørsten efter nye udfordringer.

"Jeg har været i IO i det meste af mit voksne liv. Jeg er 35 år. Derfor er det naturligvis en svær beslutning," fortæller Niels Jørgensen til Computerworld.

"Jobbet hos Lego er en enestående mulighed, som jeg ikke kunne sige nej til. Men det er da med blandede følelser, at jeg skifter. Der er rigtig mange folk på IO, som jeg vil savne. Men nu har jeg været 11 år i virksomheden, så nu glæder jeg mig også til at prøve noget nyt."

Hvad glæder du dig mest til?

"Jeg glæder mig til nye udfordringer. Når man har været i en virksomhed i så mange år og arbejdet rigtig meget med Hitman-spillene, så bliver det spændende at arbejde med helt nye produkter og nye målgrupper."

Ingen strategiændring

Ifølge Legos pressechef ændrer ansættelse ikke på den strategi, som Lego har for deres spil-udvikling.

"Vi har en ambitiøs strategi på området, og den bygger vi videre på med Niels Jørgensen. Vi har en stærk position, og vi skal fortsætte med at udvikle unikke spil i samarbejde med vores partnere."

Har I ansat Niels Jørgensen, fordi Lego vil satse yderligere på spil-området?

"Vi har hele tiden satset på det digitale område, og vores ambitioner er, at det skal vokse. Det er naturligvis også derfor, at vi ansætter en person med den erfaring, som Niels Jørgensen har."

Hvorfor har I valgt lige præcis ham?

"Vi ansætter altid den bedst egnede til enhver stilling. Mere oplyser vi ikke."

Læs også:
Lego's it-chef: Derfor skal vores it-folk være centralt placeret

IO Interactive: Vi vil være blandt de største i verden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere