Artikel top billede

Det industrielle internet: Den næste store revolution

ComputerViews: Den industrielle revolution er over os. Men denne gang er den digital. Se her, hvad det kan komme til at betyde.

ComputerViews: I skolen lærte vi om den industrielle revolution og dens helt afgørende betydning for de liv, som vi lever i dag.

Det var dengang omkring det forrige århundredeskifte, hvor indtoget af maskiner, masseproduktion, stærkt forbedrede logistiske muligheder og nye automatiserede fremstillings-processer ændrede nærmest alle aspekter af vores liv - både privat og forretningsmæssigt.

Dybest var den industrielle revolution et skift fra håndkraft til maskinkraft. Den betød, at man kunne automatisere og effektivisere massevis af datidens processer. Få mere ud af det hele, om man så må sige.

I dag står vi igen på tærsklen til industriel revolution.

Denne gang er den bare digital, men den industrielle internet-revolution kan blive lige så omfattende og få lige så stor betydning som den første af slagsen.

I disse år er vi på vej ind i en ny fase af den digitale anvendelse. Mange taler om, at 2013 kan blive året, hvor vi vil se gennembrudet af 'Internet of Things.' Det kan du læse mere om her.

'Internet of Things' er begrebet for, at alting kobles på nettet og dermed sammen: Biler, vindmøller, vandhaner, kaffemaskiner, cykler, sensorer, maskiner, produktionsudstyr og så videre.

12,5 milliarder - og vokser

Det anslåes, at der i dag er koblet i omegnen af 12,5 milliarder maskiner på internettet.

Dette tal vil med en optimistisk fremskrivning være vokset til 50 milliarder apparater i 2020 - om blot syv år (hvor verdens befolkning samtidig vil være steget med 700-800 millioner mennesker).

Hvad vil der ske, hvis vi kan parre alverdens intelligente apparater, systemer og automatiserings-mekanismer med fysiske maskiner, faciliteter og netværk?

Fra maskinkraft til den nye verden

Svaret ligger lige for: Det vil kunne udløse enorm viden, som vil kunne anvendes til at forbedre processerne yderligere. Og det vil kunne effektivisere i meget stor grad.

Vi vil med andre - igen - kunne flytte os - blot denne gang ikke fra håndkraft til maskinkraft, men fra maskinkraft til intelligent, automatiseret data-kraft.

Med i billedet er udviklingen af big data - altså håndteringen og muligheden for at udnytte de gigantiske datamængder, som vi løbende samler sammen.

Den bomstærke tandem

Tilsammen udgør det industrielle internet og big data en bomstærk tandem.

Mere og mere intelligente maskiner, mere og mere avancerede analyseværktøjer, flere og flere mobile apparater - og hele molevitten forbundet via trådløse teknologier og mobile netværk.

Det er en eksplosiv cocktail, som vi vil se vil komme til at udgøre grundstammen i den næste industrielle revolution.

Forretningsmulighederne kan vi stadig kun se et begyndende omfang af, selv om flere virksomheder allerede er begyndt at vise vejen.

De tæller blandt andre Grundfos, som har indlejret 'information as a product' som led i selve strategien. Det kan du læse mere om her.

Hvordan ser du perspektiverne i den store industrielle data-revolution, som vi er på vej ind i? Skriv i debatfeltet herunder.

Læs også:

Internet of things: Derfor vil alt ændre sig nu.

Big data: Her er forklaringen på tidens store it-trend.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere