Artikel top billede

60.000 danske mail-kunder i sort

I går ved middagstid bragede en ustabil webserver ned i flere timer hos dansk telegigant. Det er fjerde gang på tre uger, og flere kunder er ved at at have fået nok.

For fjerde gang på blot tre uger var der igen i går på grundlovsdag seriøse problemer med Telenors webmails.

Hele 60.000 danske privatkunder oplevede, at deres webmail gik i sort omkring middagstid, hvorefter Telenor fik styr på situationen cirka klokken tre i nat.

Nedbruddet betyder, at kunderne ikke kunne logge ind eller sende og modtage mails, hvilket fik flere hundrede til at afkræve en forklaring på telegigantens Facebook-side

Her meldes der i dag torsdag fortsat om problemer med mailservicen.

"Har I stadig ikke fået styr på jeres mail-servere? Heller ingen mails her i dag...," lyder en af flere beskeder torsdag formiddag fra en utilfreds kunde på Facebook.

Ustabil drift i ugevis

Telenors pressechef i Danmark, Peter Glüssing, fortæller til Computerworld, at de mange fejl skyldes en ustabil mailserver, som teleselskabet ikke kan få til at makke ret.

"Vi har identificeret problemet til at vedrøre filhåndteringen på vores webserver, og vi har løbende prøvet forskellige workarounds for at få det til at virke," siger Peter Glüssing.

Hvorfor skifter I så ikke serveren ud, så kunderne igen kan modtage mails?

"Det er ikke helt så simpelt, og lige nu arbejder vores teknikere på højtryk på en permanent løsning, så kunderne ikke får flere problemer," lyder det fra Peter Glüssing.

Han ønsker i skrivende stund ikke at komme ind på den konkrete løsning.

Pressechefen siger, at løsningen vil blive implementeret inden for "kort tid" - uden dog at kunne præcisere, hvad det betyder i dage og uger for de mange tusinde privatkunder hos Telenor, der oplever flere perioder uden mailadgang.

Mange vrede kunder

Computerworld har i kølvandet på mail-bøvleriet hørt fra flere Telenor-kunder.

Det hele startede med et DDoS-angreb

De er godt og grundigt trætte af ikke at kunne logge ind på deres mails.

"Det er, som om de (Telenor, red.) ikke forstår, at mail i dag er en vigtig del af kommunikationen mellem både firmaer og personer," skriver en vred Computerworld-læser, mens en anden hidser sig op over, at man som kunde er efterladt i den mørke uvidenhed.

"Som det er nu, ser det ud, som de er helt ligeglade. Telenor er også vanskelig at kontakte og få svar fra," lyder det i mailen til Computerworld.

Peter Glüssing beklager mange gange de gener, som Telenor-kunderne oplever i disse uger, og lover bedringer på vej.

"Helt konkret havde vores kundeservice lukket i går på grundlovsdag, men folk kan kontakte os via Facebook," fortæller han midt i mail-roderiet.

Startede med DDoS-angreb

Telenor blev i sidste måned udsat for DDoS-angreb

Peter Glüssing afviser, at de nuværende problemer skyldes nye angreb. 

Dog har nedbruddene den 22. og 23. maj samt nedbruddene den 4. og 5. juni forbindelse til DDoS-angrebet den 9. maj.

Det skyldes, at efter det store DDoS-angreb den 9. maj har Telenor opdateret sine webmail-servere. 

Telenor er nu ved at granske denne opdatering for fejl og med Peter Glüssings ord samtidig finde en permanent løsning på problemerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere