Artikel top billede

(Foto: Morten Nevado)

CSC fyrer løs: Men sikkerheden har vi ikke skåret på

Trods omfattende fyringsrunder har CSC ikke skåret ned på sikkerheden og overvågningen af systemerne, forsikrer selskabet efter stor hackersag.

CSC i Danmark, der netop har været udsat for et kæmpe hackerangreb, har igennem de sidste år levet en turbulent tilværelse med massefyringer og kæmpe underskud.

Samtidig leverer selskabet it-systemer til kunder, der kræver den højeste sikkerhed.

Derudover har CSC i Danmark været igennem en arbejdsmarkedskonflikt, hvor sikkerhed også kom på dagsordenen.

Men CSC forsikrer nu alle om, at der ikke er skåret ned på sikkerheden i selskabet.

"Der er, og der skal også være strenge krav til sikkerheden i disse systemer. Uden at vi kan fortælle, hvordan angrebet er foregået, kan jeg dog forsikre om, at der ikke er skåret ned på sikkerheden, eller på overvågningen af systemerne," udtaler pressechef Kim Ege til Computerworld.

Samtidig påpeger han, at andre altså også er ramt.

"Man skal huske, at det angreb, vi har været udsat for, også har ramt en række andre mainframe-systemer i verden - det er udført af folk, der har haft et indgående kendskab og har været tilstrækkeligt kriminelle."

"Den slags vil der altid være. Vores opgave er at forsøge hele tiden at være langt foran de kriminelle," udtaler han.

Samtidig slår Kim Ege fast, at det er første gang, at det er lykkedes hackere at bryde ind på denne facon.

"Vi har håndteret disse systemer i mange år, og det er første gang, det er lykkedes kriminelle at få adgang. Vi gør vores yderste for at sikre, at det aldrig sker igen," forklarer han.

Bruger-id under konflikt

Når uvedkommende får adgang til politiets it-systemer, er der tale om en meget alvorlig sag. Derfor underlægges politiets it-leverandører også strenge krav omkring sikkerhed.

Blandt andet skal visse personer være sikkerhedsgodkendt til et bestemt niveau. Netop dette sikkerhedsemne blev vendt under CSC-konflikten i 2011.

Dengang var der en kontrovers om, hvorvidt nogle medarbejdere under nødberedskabet brugte andres bruger-id.

Læs mere om det her.

CSC afviste dengang blankt, at sikkerheden skulle være et problem.

Hackere trængte ind

Dog er der intet direkte tidsmæssigt sammenfald med tidspunktet, hvor de to mistænkte hackere trængte ind i politiets systemer.

Det skete angiveligt i perioden april til august 2012.

It-fagforeningen Prosa, der i sin tid politianmeldte CSC for de påståene uregelmæssigheder, afviser da også, at CSC's mange problemer og nedskæringer skulle spille ind på sikkerhedsniveauet.

Arbejder professionelt

"Jeg har ikke nogen opfattelse af, at hverken konflikten eller nedskæringerne har haft nogen betydning for angrebet," udtaler formand Niels Bertelsen fra Prosa.

Prosas medlemmer på CSC arbejder "professionelt og samvittighedsfuldt i alle sammenhænge, og det gælder også, selv om der sker nedskæringer".

"Naturligvis er hverken en konflikt eller store nedskæringer (over 1.000 mand på et år, red.) særlig morsomme, men professionalismen hos vore medlemmer gør, at det ikke påvirker deres arbejde og opmærksomhed på det ansvar, de sidder med," slår han fast.

Politiet arbejder i dag - mange måneder efter angrebene på CSC - fortsat med at få overblik over skaderne efter det, der ligner det største hackerangreb i Danmark.

Samtidig ser det ud til, at sagen kan sprede sig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere