Artikel top billede

Facebook nupper smart funktion fra Twitter

Facebook kopierer kendt funktion fra Twitter.

Hvis man vil forblive på toppen, skal man kopiere fra de bedste.

Det mantra lader til at stå på væggen hos Facebook, for nu har udviklerne tilføjet endnu en funktion fra konkurrenterne.

Denne gang er der tale om hashtags. I daglig dansk tale: havelåger.

Bruger man #-tegnet på Facebook, kan man oprette emneord, så ens opdateringer kan indgå i flere kontekster. Uden for sit umiddelbare netværk.

Hashtags har vist sig på populære på Twitter, hvor de er i stand til at samle alt, hvad der bliver sagt om et emne. Der er for eksempel meget aktive debatter under tv-arrangementer som fodboldkampe, Melodi Grand Prix og Xfactor.

Funktionen blev varslet tidligere på året.

Tidligere tyverier

Inspirationen til at indføre hashtags lader derfor til at være hentet på Twitter. Det er ikke første gang, at funktioner, som man har set andre steder, er dukket op på Facebook.

Tidligere har Facebook tilføjet muligheden "følg", hvor man kunne følge eller abonnere på andre personer - uden at begge parter følger hinanden. En funktion der minder meget om Twitters. 

Facebook indførte også på højdepunktet af tilbudsbølgen muligheden for at oprette tidsbegrænsede slagtilbud efter modellen kendt fra Groupon og Sweetdeal. En funktion som iøvrigt snart lukkes igen.

Lignende inspiration kunne man smage, da det i Facebook-grupper blev muligt for flere personer at redigere det samme dokument. En tankegang hentet fra Google Docs.

Man kunne også hævde, at Facebook fandt inspiration til timeline-ændringen fra blandt andet danske Memolane.

Kommer snart

Selv om hashtags indtil nu ikke har haft nogen teknisk begrundelse på Facebook, så har mange af vane eller på grund af misforståelser alligevel i lang tid anvendt dem. Det har ikke alle været tilfredse med

Men de mange hashtags, der allerede eksisterer på Facebook, bliver nu gjort aktive.

Som altid lader det til, at den nye funktion i første omgang kun er aktiv i USA og kun for en procentdel af brugerne. Resten får muligheden om nogle uger, oplyser Facebook.

Et eksempel på hashtags fra Twitter under denne uges landskamp.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere