Artikel top billede

Så svært er det for unge it-folk at få job

De unge nyuddannede it-spirer har ikke nemt ved at få job efter deres uddannelse. De bliver ramt markant hårdere af ledighed end andre grupper. Det viser nye tal fra Prosa.

Ledigheden blandt unge med en it-baggrund er markant højere end andre aldersgrupper. Det viser tal fra Prosa.

Seneste opgjorte måned var ledigheden for personer under 25 år på hele 18,51 procent. Tallet er lidt lavere for næste gruppe, de 25-29-årige, som har en ledighedsprocent på 10,36. 

Den generelle bruttoledighed hos Prosa ligger på 5,6 procent, så der er vist ingen tvivl om, at de unge trækker godt ned i procenterne. 

Det er der nu ikke noget nyt i  

Men der er faktisk ikke noget mærkeligt i den høje ledighed blandt de unge. 

"Der er nu ikke noget nyt i det her billede. Når jobmarkedet ikke går så hurtigt, som det før har gået, så er det næsten altid de unge, der bliver ramt hårdest," siger Michael Tøttrup, der er ledeleseskonsulent hos Prosa. 

Efter hans mening bliver de unge særligt ramt på manglende erfaring. 

"De er relativt nyuddannede, og de har ikke meget erfaring. Når virksomheder søger nye medarbejder, og de kan vælge mellem folk med 10-20 års erfaring og unge med en meget kort eller ingen erfaring, jamen så vælger de jo tit de tungenste kandidater," siger han. 

Ikke kun it-branchen

Selvom det selvsagt er et stort problem for de unge, som gerne skulle have erfaring på cv'et, så kan it-branchen og de unge forsøge at trøste sig med, at det er sådan i det fleste brancher. 

"Det er altid svære for de unge at komme ind og få fodfæste, når jobmarkedet ikke går så hurtigt. Jeg tror ikke det er noget, der er specielt i forhold til it-faget som sådan," fortæller Michael Tøttrup. 

Se hele udviklingen for aldersgruppernes ledighed hos Prosa her: 

Læs også:

Her har du sværest ved at få et nyt it-job

Her er alle de danske it-jobs som ikke bliver besat




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere