Artikel top billede

Ugens app: Ny app gør det totalt let at sende penge

Nu er der ikke længere nogen undskyldning for at tørre fadølsregningen af på vennerne.

En ven har lagt ud for en fadøl eller en biografbillet, og nu skal du huske at overføre penge til ham på netbanken, når du kommer hjem.

En situation, som de fleste af os har prøvet at stå i.

Men de danske banker er nu klar med to forskellige løsninger, der let, lynhurtigt og uden brug af NemID lader dig overføre penge til dine venner via din smartphone.

Vi har tidligere omtalt Nordea, Sydbank, Jyske Bank, Spar Nord Bank og Arbejdernes Landsbanks løsning, der bærer navnet Swipp.

Løsning til alle

Men vi er især begejstret for Danske Banks nye løsning, Mobilepay.

Selv om det er Danske Banks soloprojekt, kan du i modsætning til Swipp bruge den, uanset hvilken bank du har.

App'en findes både til iPhone og Android-telefoner, og det eneste krav er, at begge parter i transaktionen har installeret app'en. Og det tager ikke lang tid at gøre. 

Efter at du har downloadet den, skal du blot oplyse dit kortnummer og udløbsdato og herefter vælge et password, og så er du i gang.

Ikke tung som netbanken

En netbank kan ofte føles lidt tung og er fyldt med mange forvirrende funktioner, men Mobilepay er opbygget ekstremt simpelt, så alle med det samme kan finde ud af at bruge den.

Når du skal overføre penge, indtaster du blot beløbet og herefter modtagerens telefonnummer eller navn (hvis vedkommende findes i din telefonbg). Få sekunder efter vil modtageren få en besked om, at han har modtaget betalingen.

Du kan også anmode om en betaling fra folk, der skylder dig penge.

En enkelt betaling kan dog ikke overstige 500 kroner, og du kan maksimalt overføre for 1.000 kroner dagligt og 18.000 kroner om året.

Det er gratis at bruge Mobilepay frem til udgangen af 2013, men herefter vil Danske Bank muligvis indføre et mindre gebyr. 

Hver uge anbefaler ComON dig en ny app til iOS, Android eller Windows Phone. Se dem alle her. Har du et forslag til en app, vi bør skrive om, er du velkommen til at sende os en mail

Læs også:
Sådan kan du overføre penge på mobilen ved at taste et telefonnummer  

Smart tjeneste: Sådan deler du dine udgifter

Mac-fanatisk frisør: Vores kunder betaler med en iPhone

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere