Artikel top billede

Sikkerheds-software sælger som aldrig før

Danske virksomheder hiver mere og mere sikkerheds-software ned fra hylderne. Flere tendenser driver den udvikling, forklarer it-analysehuset IDC.

Små 50 millioner kroner.

Så meget mere har danskerne spenderet på software til at øge sikkerheden i perioden 2011 til 2012.

Det fremgår af analysehuset IDC's tal over salget af sikkerhedssoftware i Danmark, som i 2012 nåede op på en total omsætning på 598 millioner kroner fra 550 millioner kroner i 2011.

Resten af Vesteuropa har også skærpet sikkerheden ved at indkøbe mere sikkerhedssoftware, som i 2012 samlet løb op i 26,7 milliarder kroner, hvilket er 1,5 milliarder flere kroner end i 2011.

"Sammen med mobility er sikkerhed absolut top-of-mind hos nordiske it-ledere, og det er ikke noget, man slækker på, selv om det er hårde økonomiske tider. Tværtimod," siger Anders Ebbesen, chefanalytiker hos IDC Nordic med speciale inden for softwaresalg, til Computerworld.

Han forklarer, at ifølge IDC's prognoser vil sikkerhedsområdet fortsætte med at vokse med cirka syv procent om året frem mod 2017.

Små kunder og cloud

Især små og mellemstore virksomheder har ifølge IDC fået øjnene op for, at hackere og andre it-kriminelle ikke længere 'bare' går efter at skabe ravage og genere virksomhederne.

De er for alvor begyndt at gå efter pengepungen og forretningshemmelighederne med en konstant voksende grad af sofistikerede angrebsmetoder, som sikkerhedssoftwaren altså skal forsøge at dæmme op for.

"Cloudbaseret sikkerhed vil være et godt produkt for de mange mindre virksomheder, og cloud security vil vokse med cirka 15 procent frem mod 2017. Det vil sige, at cloud-sikkerhed vil tage andele af det totale sikkerhedsmarked," vurderer Anders Ebbesen.

Han fortæller, at med udbredelsen af it-trends som BYOD (Bring Your Own Device) og hjemmearbejdspladser er sikkerhedsspørgsmålene ikke blevet færre i de seneste år.

"Det gælder om at beskytte sig flere steder end tidligere, og det vil naturligvis også øge efterspørgslen på sikkerhedssoftware," forklarer Anders Ebbesen.

Om virksomhederne så også vil være mere beskyttede end tidligere med et øget software-køb, ønsker IDC's chefanalytiker med speciale inden for det nordiske softwaresalg derimod ikke at udtale sig om.

"Det må du spørge virksomhederne om, men der er ingen tvivl om, at flere højtprofilerede sager om hackerangreb i 2013 vil placere sikkerhed meget højt i bevidstheden hos it-cheferne," lyder det fra Anders Ebbesen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere