Artikel top billede

Er dine tekster på nettet blevet stjålet? Sådan finder du tyven

Flere programmer kan scanne nettet for at se, om andre har kopieret tekst fra din hjemmeside, blog eller salgsmateriale.

Det er nemt at hapse andres tekster på nettet, men det kan være lidt sværere at opdage teksttyveriet. Flere redskaber kan dog hjælpe dig.

Der kan være flere gode grunde til at holde øje med, om dine eller dit firmas tekster og formuleringer florerer andre steder på nettet.

For det første er det ophavsretsstridigt, og du kan være berettiget til en økonomisk godtgørelse, hvis andre direkte kopiere dit indhold. For det andet kan det skade din virksomhed, hvis du optræder uheldigt i andre sammenhænge, end du selv havde tiltænkt.

For det tredje kan duplikeret indhold have en direkte skadelig påvirkning på dit firmas placering i søgemaskineresultaterne, fordi Google ikke vil vise sine brugere for meget ens indhold - og derfor nedgraderer det, som de vurderer er overflødigt.

Hjemmesiden Mobiltjek.dk er især bange for det sidstnævnte problem. Derfor har Mobiltjek.dks indehaver, Nicolaj Thomasen, krævet erstatning fra to danske konkurrenter, der netop har kopieret hans indhold.

Den tjeneste bruger vi

Mobiltjek.dk opdagede hapseriet med webtjenesten Copyscape.

"Jeg har ledt efter noget bedre, men det er det bedste, der findes lige nu," siger Nicolaj Thomasen. 

På Copyscape kan man indtaste hele url'en fra sin egen hjemmeside. For eksempel www.computerworld.dk. Så scannes nettet for hjemmesider, der har lignende indhold. På den måde kan man fange de mest oplagte tyveknægte.

Men det er ikke et vidundermiddel.

"Det har nogle begrænsninger. For eksempel når man taster hele hjemmesiden ind. Så vurderer den på hele sidens indhold og så bliver procent-angivelsen ikke helt nøjagtig, hvis der blot er kopieret nogle enkelte tekster" siger Nicolaj Thomasen.

Derfor bruger han Copyscape til manuelt at overvåge, om enkelte udvalgte undersider optræder i lignende form andre steder på nettet.

Copyscape findes også i en betalt udgave, hvor man kan få automatiske rapporter.

Der findes også...

Copyscape bruges af rigtig mange. Men der er alternativer. For eksempel Plagscan.

Men Plagium har du desuden mulighed for at tjekke, om nogen har stjålet dine geniale eller sjove opdateringer på sociale medier.

Dubli Checker kan du uploade et dokument fra din harddisk og tjekke, om det er kopieret i noget omfang på nettet.

Copygator er en interessant ny tjeneste, hvor man kan få sit eget rss-feed overvåget og blive adviseret, hvis det opdages, at indholdet bruges andre steder.

LÆS OGSÅ:

Vær ikke doven - skriv dine egne tekster

Proshop taget i at stjæle konkurrents web-tekster - skal betale




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere