Artikel top billede

Ekspert: Vi får gebyr på Dankortet

Et salg af Nets, der blandt andet administrerer Dankortet og NemID, vil ikke betyde højere priser, siger politikerne. Men ikke alle enige i den udlægning.

Bliver det dyrere for dig at anvende dit Dankort eller betale regningerne vis PBS?

Det spørgsmål er blevet aktuelt, efter at en række banker, sammen med Nationalbanken, er i gang med at forberede et salg af it-finansvirksomheden Nets, der blandt andet står bag Dankortet, NemID og Betalingsservice.

Læs mere om salget her.

Og meningerne er delte på området.

"En køber vil ikke betale otte til ti milliarder kroner for Nets blå øjnes skyld. De vil skulle finansiere det køb via prisstigninger og ved forsøg på rationaliseringer. Ellers gør de det ikke," siger administrerende direktør i Mybanker John Norden til Berlingske.dk.

Men sådan kommer det ikke til at gå, lyder det fra en stribe politikere på Christiansborg.

Ingen kinesiske hænder på Dankortet

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) peger på, at der er indgået en aftale mellem Dansk Erhverv og Nets, der skal sikre gebyrfrihed for brugen af Dankortet.

Hvis en ny køber ikke overholder den aftale, vil politikerne gribe ind.

"En eventuel ny ejer må ikke misbruge sin stilling ved eksempelvis at hæve priserne. Det vil vi følge meget nøje med i. Hvis der skulle komme nye investorer i Nets, så forventer jeg, at de er bekendt med, at regeringen lægger meget stor vægt på et velfungerende marked for betalingsløsninger," siger Annette Vilhelmsen til Berlingske.dk.

Partier som Enhedslisten og Dansk Folkeparti ser et salg til en privat virksomhed som en direkte dårlig løsning.

De ønsker hellere den modsatte løsning, hvor Nets nationaliseres og drives af staten.

"Vores centrale betalingssystemer skal saftsuseme ikke i hænderne på en kinesisk eller amerikansk kapitalfond. Jeg vil foreslå, at staten køber Nets, hvis amerikanerne, kineserne eller andre vil blande sig i vores betalingssystemer,« siger Hans Kristian Skibby, der er erhvervsordfører i Dansk Folkeparti, til Berlingske.

Læs også:

Avis: Nets sat til salg for 10 milliarder kroner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere