Artikel top billede

Hacker forsøgte at hugge millioner fra danske konti

Den svenske tophacker Gottfrid Svartholm Warg forsøgte at overføre store pengebeløb fra danske Nordea-konti.

Af den netop afsagte dom i Sverige imod Gottfrid Svartholm Warg fremgår det, hvilke beløb han forsøgte at overføre fra danske konti hos Nordea.

Selv om flere af beløbene er store, lykkedes det dog kun i et tilfælde at hugge kontanter, nemlig fra en konto hos fagforeningen BUPL.

Den 22.-23. juli 2012 overførte han således 24.200 danske kroner fra fagforeningens konto i Nordea til en anden persons konto, også i Nordea, fremgår det af dommen.

Gottfrid Svartholm Warg er idømt to års fængsel for blandt andet indbrud i de pågældende Nordea-konti.

Mange forsøg

Dagen efter den succesfulde overførsel - den 23.-24. juli 2012 - forsøgte han igen at overføre penge.

Denne gang 30.300 danske kroner fra Odense Kommunes konto i Nordea til en anden persons konto i Nordea, fremgår det af dommen.

De samme dage forsøgte han at overføre yderligere 2.300 danske kroner fra Odense Kommunes konto til en anden Nordea-konto.

Den 24. juli 2012 forsøges med en noget større overførsel på 3.900 euro fra Odense Kommunes konto til "Earthport Plc:s konto i Barclays", fremgår det af dommen.

Større beløb hos Nets

Senere - den 1 august 2012 - forsøger han at overføre 420.000 euro (cirka 2,3 millioner kroner) fra Nets Card Processings konto i Nordea till SSE System Service Establishments konto i UBS, fremgår det af dommen.

Samme dag forsøges med en overførsel på yderligere 88.140 danske kroner fra Nets Card Processings konto i Nordea til en persons konto i Swedbank.

Og igen samme dag: Forsøges med 99.808 danske kroner fra Nets Card Processings konto i Nordea til en anden persons konto i SEB.

Endelig forsøges også den 1. august 2012 med en overførsel på 230.000 euro fra Nets Card Processings konto i Nordea til Clevellina Ltds konto i Hellenic Bank Public Company Ltd, fremgår det af dommen.

Selve forsøgene er en del af den svenske dom imod Gottfrid Svartholm Warg, der også er mistænkt i Danmarks måske største hackersag nogensinde.

Her er dybt følsomme oplysninger i blandt andet politisystemer blevet blottet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere