Artikel top billede

Facebook blæser til video-krig på nettet

Facebook løfter sløret for ny videofunktion ved mystisk event: Nu kan du optage film på Instagram.

Du kan nu dele korte videoklip via Facebooks populære fotodelings-app, Instagram.

Det fortalte Facebook-stifteren Mark Zuckerberg og Instagrams ditto Kevin Systrom torsdag aften i forbindelse med en præsentation, der ellers har været omgærdet med stor mystik.

Den nye videofunktion er en integreret del af Instagram-app'en, som de fleste af os kender. 

Der er blot tilføjet en optageknap ved siden af den knap, som du normalt bruger til at tage stillbilleder i Instagram, og ligesom med Instagram-billeder kan du vælge mellem 13 forskellige filtre, som kan give videoen et helt særligt touch.

Minder om Vine

Den nye videofunktion minder meget om konkurrenten Twitters tjeneste Vine, der blev lanceret i januar, og som sidenhen har opnået umådelig stor popularitet.

I dag har Vine flere end 13 millioner brugere, og i sidste uge lancerede Vine sin første Android-app og forventes dermed at kunne øge brugerbasen betragteligt.

Med Instagram Video optager du din film ved at holde en optage-knap i bund, og optagelsen stopper, når du slipper knappen igen. Altså akkurat samme fremgangsmåde som på Vine. 

Instagrams videofunktion adskiller sig dog fra Vine ved, at hvert videoklip varer 15 sekunder i stedet for Vines klip, der blot varer seks sekunder.

Herudover har Instagram Video også en billedstabilisator, der sikrer, at dine videoer ikke får rysteture.

Del af populært økosystem

Instagram har 130 millioner brugere - 10 gange så mange som Vine - og der er næppe nogen tvivl om, at der er trukket op til en drabelig videodyst mellem Twitter, der har Vine, og på den anden side Facebook, der har Instagram.

Vine har dog forberedt sig på konkurrencen.

I et blogindlæg takkede Vine-holdet i sidste uge de mange millioner brugere af tjenesten og lovede samtidig, at der i de kommende uger vil blive udrullet en lang række helt nye Vine-funktioner.

Dårlig Facebook-stime

Holdet bag Vine kan dog også trøste sig med, at Facebook ikke har haft en ubetinget heldig hånd med de seneste produktlanceringer.

Sidste år lancerede Facebook en app ved navn Poke, der ligesom med Instagram Video lignede et åbenlyst forsøg på at kvæle en konkurrende app. I dette tilfælde var det app'en Snapchat, der er ekstremt populær blandt mange teenagere.

Men Facebook Poke-app'en ser ikke ud til at have vundet særlig stor udbredelse, og Snapchat lever stadigvæk i bedste velgående.

Herudover har Facebook i løbet af seneste år også præsenteret  søgefunktionen Graph Search samt et mobilskin ved navn Home. To produkter, som vi stadigvæk har til gode at se det fulde potentiale af.

Især Facebook Home har fået en kølig modtagelse af både anmeldere og brugere.

I denne video kan du se, hvordan Instagram Video virker: 

- Følg @wittorff på Twitter

Læs også:

Facebook nupper smart funktion fra Twitter

Træt af meningsløse spørgsmål og tilbud? Facebook dropper dem




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere