Artikel top billede

Denne hardware giver XP dødsstødet

Windows XP er stadig meget populær, men nu giver Intel Microsofts operativsystem et vink med en kæmpe vognstang om, at pensionsalderen er nået.

Den næste generation af Core-processorer fra Intel, kendt under navnet Haswell, kommer nu.

Hen over sommeren vil firmaer som Fujitsu, Dell og HP begynde udrulningen af computere med den nye teknologi, og den vil gøre livet svært for Microsofts XP-system.

"På den nye Haswell-platform understøtter vi overhovedet ikke XP," siger HP's produktchef Daniel Antonsson til Computerworlds svenske søsterside.

Den meddelelse kommer også fra en anden pc-gigant.

"Intel vil ikke udvikle drivere til XP på Haswell. Alle leverandører står således med den samme udfordring. Derfor opfordrer vi vores kunder til at se på, hvordan de så hurtigt som muligt kan migrere til Windows 7 eller 8," fortæller Philip Eide, der er marketingchef i Dell.

Der er ingen teknisk forhindring i at installere XP på en Haswell-baseret maskine, men der mangler blandt andet XP-drivere til den nye processor-platform.

Intels svenske CIO, Camilla Törnblom, er da også klar i mælet omkring XP, hvis support udløber i april 2014.

Intel vil prioritere de nye operativsystemer og ikke et, der er på vej på pension.

"Hvis du ønsker at køre XP, må du gøre det på egen risiko, og du må selv finde drivere til XP," siger hun.

"Intel vil prioritere de nye operativsystemer og ikke et, der er på vej på pension."

Stadig et populært system

Windows XP så dagens lys den 25. oktober 2001, og koden har således en del år på bagen.

Men systemet hører stadig til blandt Microsofts mest populære udgaver.

På verdensplan benytter mere end 37 procent således stadig XP-systemet. Det viser et opslag på analysehuset netmarketshars webside.

Antallet af Windows XP-installationer er på vej ned, men den aldrende udgave er stadig meget populær på verdensplan. Kilde/skærmdump: netmarketshare.com

I Danmark er tallet betydeligt lavere.

Her er antallet faldet til under 10 procent. Systemet er dog stadig mere populært end Windows Vista, der kom i begyndelsen af 2007.

I Danmark er XP stadig det næst mest valgte operativsystem fra Microsoft. Kilde/skærmdump: Foreningen af Danske Interaktive Medier (FDIM).

Læs også:

Intel dropper bundkort til desktop-computere

Intels nye chip-line up: Så hurtige er de

Efter første test: Intels nye superchip bliver gloende varm




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere