Artikel top billede

Derfor skal du passe på Microsofts Office-app til iPhone

Microsoft har lanceret sin Office-app til Apples iPhone, og det bør man som virksomhed være opmærksom på, hvis man vil undgå ekstraudgifter.

Microsofts lancering af en Office-app med Word, Excel og PowerPoint til Apples iPhone vakte en del opmærksomhed for et par uger siden.

Selvom rigtig mange har efterspurgt iOS-versioner af de kendte Microsoft-applikationer, var der dog efter lanceringen først og fremmest skuffelse at spore.

Forrester-rådgiver Tim Sheedy skriver i et blogindlæg, at Office-app'en er en af de ting, mange virksomheder har efterspurgt.

Han advarer dog også om, at man som virksomhed skal være klar over, hvad app'en indebærer. 

"... den licens-model, Microsoft har valgt, er en, der skal tilskynde, at man tager Office 365 i brug. Kun de brugere, der har en MS Office 365-licens, vil kunne aktivere app'en," skriver han. 

Dette var netop en af de ting, som mange iPhone-brugere skrev i deres anmeldelse af Office-app'en i Apples App Store.

For virksomheder rummer Microsofts app-setup også en potentiel udgift, skriver Tim Sheedy fra Forrester.

"Der er en stor risiko for, at du vil se medarbejdere selv aktivere licensen og betale via de traditionelle udgifts-kanaler. Og hvis den øverste ledelse gør det, er det svært for dem at sige nej til dem med lavere rangering."

Microsofts mål med Office til iPhone

Forrester har også et mere detaljeret råd om, hvad man skal holde øje med i forhold til de forskellige licens-typer, men tilbage står, at Microsoft har haft en klar plan med Office-app'en til iPhone: 

"Jeg tror, at Microsoft bruger efterspørgslen på Office til iOS til at drive skiftet til Office 365 - og at du formentlig vil komme til at mærke dette pres i din virksomhed."

"Hvis du i den nærmeste fremtid skal forny dine licenser med Microsoft, er dette måske ikke det store problem eller en ekstra omkostning, men hvis du for nylig har været igennem fornyelsen, er det måske ikke så simpelt," skriver Forrester.

Det siger anmeldelserne

Flere amerikanske tech-medier har testet Microsoft nye Office-app, der enndu ikke findes i den danske del af App Store. 

PC Magazine er mest positiv og giver løsningen karakteren fire og en halv ud af fem mulige. Mediet skriver blandt andet, at det er en rent designet og en relativt avanceret mobil kontorpakke.

"Microsofts Office Mobile til iPhone er hurtig og fungerer godt, men den er ikke så tiltalende som andre, mindre dyre, løsninger, der integrerer med flere apps og services."

Vores kolleger på det amerikanske Infoworld er noget mere barske i dommen og skriver, at Microsoft Office til iPhone er patetisk ringe.

"... men der, hvor Office Mobile virkelig kommer til kort, er i arbejdet med Office-dokumenter. Den kan åbne stort set alle Word-, Excel-, or PowerPoint-filer, men kan ofte ikke redigere dem."

"Med andre ord kan du ikke satse på, at Microsoft Office kan arbejde med Office-filer - der er ikke engang en mulighed for at gemme skrabede versioner af filer, der har et eller andet (aldrig forklaret) kompabilitets-problem. Det er det, der gør Office Mobile patetisk ringe," skriver Infoworld.

Hos Mashable er vurderingen, at Office Mobile til iPhone først og fremmest handler om at sikre, at eksisterende Office-kunder ikke skifter til en af konkurrenterne.

"Men det vil ikke vinde nye virksomheder med den nuværende oplevelse, da konkurrenterne slår Microsoft på funktionalitet."

"Husk dog alligevel på, at Office til iPhone er et 1.0 produkt, og nu hvor Microsoft er helt fordybet i touch-grænseflader, samarbejdsplatforme og skyen, er der masser af potentiale for forbedringer."

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Microsoft får på puklen for ny Offíce-app til iPhone

Microsoft klar med Office til iPhone: Se app'en her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere