Artikel top billede

Knockout: Her er den bedste Windows-browser

Testhjemmeside har netop haft fire Windows-browsere i ringen til en regulær slåskamp. Se taberne og vinderne her.

Teknologihjemmesiden tom's hardware valgte at sætte de fire mest populære Windows-browsere op mod hinanden for at afgøre, hvem der egentlig ville vinde.

Med andre ord har Chrome 27, Firefox 22, Internet Explorer 10 og Opera 12 netop været i ringen i det, hjemmesiden kalder for Web Browser Grand Prix XVI. 

Vinderen af Grand Prix'et

Vinderen af den store testomgang blev Firefox 22, der scorede 392 point.

"Med ingen åbenlyse svagheder og gode placeringer over hele spekteret kombineret med næsten perfekte starttider, forbedrede hardware-hastighedsscoringer og næsten perfekt pålidelighed vinder den nyeste version af Firefox," skriver tom's hardware blandt andet.

Før vinderen kunne annonceres, måtte de fire browsere igennem tests på kryds og tværs. 

Blandt andet blev de målt i forhold til ydeevner som: Ventetider, JavaScript/DOM, HTML5/CSS3 og hardwareacceleration, og i forhold til ikke-ydeevne: Som hukommelseseffektivitet, pålidelighed, sikkerhed og overholdelsen af standarder.

Browserne blev tildelt point i hver af kategorierne, og til slut blev de samlet sammen for at finde den endelige vinder.

Manglede lige det sidste

Og på trods af at Chrome 27 faktisk vandt de fleste testkategorier, endte dysten alligevel med en andenplads til Googles udvalgte.

Firefox var nemlig hver gang lige i hælene, hvorfor det til sidst kom ned til et par af kategorierne.

"Mozilla var nødt til at udnytte enhver svaghed, Chrome havde efterladt. Og det var lige præcis, hvad Firefox gjorde. Chromes fuldstændige flop i forhold til opstartstider gjorde virkelig ondt," skriver hjemmesiden blandt andet om, hvorfor Firefox alligevel endte øverst på skamlen.   

Firefox trak også fra i forhold til pålidelighed, hvor Chrome igen måtte se sig slået stort. 

Og til sidst kunne Firefox altså gå hjem med pokalen og en overbevisende sejr.  

"Selvom det ikke er første gang, at Firefox vinder over Chrome, så er dette den mest overbevisende sejr længe. Det er, som om Mozilla vidste, lige hvor de skulle sætte ind. Nu er det op til Google enten helt at overhale Firefox i ydeevne (som de engang gjorde), eller at kigge indad og fokusere på at forbedre sine egne svagheder," skriver hjemmesiden og fortsætter: 

"Lige meget hvad, så køber Mozilla med Firefox noget mere tid på toppen." 

Tredje- og fjerdepladsen gik til henholdsvis Internet Explorer 10 med 182 point og Opera 12, der endte på 147 point.

Så hurtige er de

I forhold til opstartstider, hvor Chrome altså tabte gevaldigt, kom der forskellige resultater frem.  

Blandt andet testede man en enkelt hjemmesides opstartstid lige efter en genstart af computeren.

Her vandt Internet Explorer, der kunne gøre det på 3,8 sekunder. Herefter fulgte Firefox (4,1), Operea (4,2) og til sidst Chrome (5,8).  

Dernæst afprøvede man samme mønster, bare med 8 vinduer på samme tid. 

Her ændrede billedet sig, og Firefox gjorde rent bord. Mozillas vidunderbarn havde speederen i bund og strøg lige forbi konkurrenterne med et resultat på bare 4,1 sekund.

Langt efter kom forfølgerne prustende ind med først Opera (7,7), Chrome (8,4) og til sidst Internet Explorer (10,2).

Er du mest interesseret i en browser, der holder dig langt væk fra malware, er den bedste browser at finde her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere